Лучани просять відновити маршрути двох тролейбусів

24 Червня 2019, 17:55
Фото ілюстративне 1602
Фото ілюстративне

У Луцьку вдруге змінили маршрути тролейбусів № 1 і 2. Відтепер вони в вихідні дні мають кінцеву зупинку на вулиці Гордіюк.

Про це на Єдиній системі місцевих петицій написав Юрій Панасюк.

За його словами, попередній розклад необхідно негайно потрібно повернути з багатьох причин.

«1. Незручність для населення. Сьогодні люди при поїздці на 40 квартал стали більше вибирати тролейбуси, оскільки це дешевше, також частина людей готова ними добиратися до розважального комплексу «Адреналінсіті». Відсьогодні їх кількість зменшиться, адже тепер ніхто не готовий чекати на тролейбус більше ніж півгодини. Окрім того, це спричиняє проблеми для пенсіонерів які не мають зайві кошти для маршруток і яким тяжко ходити у зв'язку з віком. 

2. Відсутність місця для відстою. Вже настав той момент, коли на зупинці значний період часу стоїть 2-3 тролейбуси, майже не залишаючи місця для висадки людей з маршруток. Біля КРЗ є місце де тролейбуси можуть стояти, не заважаючи руху транспорту. 

3. Незрозумілі часові рамки. В заяві ЛПЕ вказно «в міжпіковий час». Незрозуміло коли це. І якщо, наприклад, сів в тролебус на ДПЗ о 10:30, піковий час закінчиться о 11:00 а до зупинки на вулиці Гордіюк доїхати о 11:15, то тролейбус під час маршруту перетвориться з 1 на 1а? І сівши в час пік до кінцевої вже не доїдеш? 

4. Незручність для працівників ЛПЕ. Водії та кондуктори також люди. Їм також необхідно задовільняти потреби свого організму. Окрім того, біля КРЗ є приміщення, де вони можуть хоч 5-10 хвилин побути в прохолодному місці (актуально влітку при високій температурі, саме в міжпіковий час), також є місце для обіду», – йдеться у повідомленні.

За словами лучанина, це тільки основні причини. Окрім того, це рішення призведе також і до інших наслідків (каприклад зменшення пасажиропотоку для маршруту №5).

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024