Луцька молодь знімала буктрейлер у підвалі бібліотеки

06 Листопада 2016, 11:17
2235 Джерело: volyn.tabloyid.com

Активна та енергійна молодь відгуляла ще одну «Культурну вечорку», яку провели у четвер, 3 листопада, традиційно у ВОУНДБ імені Олени Пчілки.

Про це інформує «Таблоїд Волині».

У ці години у бібліотеці панувала особлива атмосфера. Кожен куточок був наповнений таємничістю. Чудовим доповненням до всього були відвідувачі в образах своїх улюблених героїв фентезі, адже цього разу вечірка була дуже вже тематичною.

Вечір відкривала письменниця-фантастка з Луцька Ореста Осійчук (більше відома за псевдонімом Оршуля Фариняк), перший рукопис якої було відзначено премією «Коронація слова – 2013».

Авторка прочитала лекцію про те, як треба створювати свій фентезійний світ.

«Береш, і створюєш. От і вся лекція», - сміється Ореста.

Письменниця зізналась, що йдучи на захід, «погуглила» правила створення такого світу. Хотіла впевнитись, чи зможе вона правильно розповісти все слухачам. Втім, зробила висновок, що не потрібно читати ніяких порад, бо вони лише більше заплутують.
 
У приємній теплій атмосфері письменниця розповідала історії з серії своїх романів про хлопчика Айхо. А після лекції слухачі могли поспілкуватись із авторкою тет-а-тет.

Протягом вечора на території бібліотеки була розміщена фотозона, на якій відвідувачі залюбки фотографувались у своїх казкових костюмах.

На першому поверсі діяла ігрова зона. Тут усі охочі грали настільні ігри на тему фентезійного світу, і кожен міг створити свою історію, керуючи персонажами і творячи їх долю.

Найочікуванішою подією цього вечора стала зйомка буктрейлеру до книжки «Місто мрійливих книг» Моерса Вальтера.

Дивні персонажі з химерними тілами, принцеси, відьми та силуети, – у ролик потрапили багато родзинок. Особливістю всього творчого процесу було те, що зйомка проходила у підвалі бібліотеки. Моторошне книгосховище, в якому дух книжок просочується крізь тебе аж до кісток. Тут ти поміж стін та поличок розчиняєшся в повітрі, стаючи частинкою нової історії.

«Культурна вечорка» вкотре довела, що у бібліотеках може ховатися багато несподіванок та яскравих веселощів. 




1














Ореста Осійчук
Ореста Осійчук








 

Коментарі
06 Листопада 2016, 22:32
бабське царство
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром