Чому на Волині досі не збудували сміттєпереробний завод

05 Листопада 2016, 18:31
1826 Джерело: Радіо «24»

Дороговартісне будівництво сміттєпереробного заводу приведе до підвищення цін за вивезення і переробку сміття.

Про це говорили у п’ятницю, 4 листопада, в ефірі ток-шоу «Протилежний погляд».

Депутат міськради Ігор Поліщук зауважив, що в період з 2009 по 2016 рік на адресу Луцької міської ради надходили пропозиції від 19 українських та закордонних компаній, які хотіли б побудувати сміттєпереробний завод. Однак після проведення детального аналізу, пропозиції не знайшли позитивних відгуків спеціалістів міськради.

В свою чергу, секретар міської ради Юлія Вусенко зазначила, що, до прикладу, у Львові подібних пропозицій було 43.

«Інвестор, який заходить в місто і хоче побудувати такий завод, вкладає величезні кошти. Мінімум це 50 мільйонів євро. Якщо говорити про побудову з таким вкладеним ресурсом, то відповідно ми піднімемо ціну за вивезення і переробку сміття. Це становитиме близько 20 євро. Чи готові мешканці на сьогоднішній день платити такі кошти? Це і є висновки економістів, через що ми і маємо такі проблеми», – повідомила Юлія Вусенко.

Виходом із ситуації секретар Луцькради бачить залучення грантових коштів та міжнародних програм. Крім того, вона додала, що якщо у Львові головною проблемою наразі є виділення земельної ділянки під будівництво, то на Волині є землі, на яких можна побудувати завод такого роду. Зокрема, це земельні ділянки поблизу Ковеля, які мають промислове призначення і вдале географічне розташування.

 

Коментарі
06 Листопада 2016, 01:03
краще крематорій збудуйте щоб спалити усіх депутатів
06 Листопада 2016, 22:30
Нам заважає Садовий.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром