Організаторка порностудії позивається до європейського суду

16 Вересня 2015, 10:39
2968

Екс-директорка модельного агентства «Гламур» Олена Дьоміна, яку за розповсюдження «полунички», торгівлю людьми та відмивання коштів засудили до 4,5 років позбавлення волі, готує звернення до Європейського суду з прав людини.

Про це стало відомо з поставнови Луцького міськрайонного суду, де жінка просила продовжити їй термін для ознайомлення із матеріалами справи, повідомляє Під прицілом.

Свого часу Олена Дьоміна разом з двома громадянами Німеччини облаштували у Польщі онлайн-порностудію, куди поставляли дівчат з України. Згодом «компаньйони» організували такий же бізнес і в Луцьку. У 2011 році порностудію викрили працівники СБУ і відкрили кримінальне провадження проти кількох дівчат та Олени Дьоміної зокрема.

Суди і слідство тривали кілька років. Під час розгляду справи в суді жінка просила звільнити її від відбування покарання, посилаючись на хворобу. Потім клопотала, аби суд зменшив їй остаточний термін відбування покарання на кілька днів, які вона провела у СІЗО.

Зрештою справа пройшла усі кола суддівської системи, засудженій призначали різний вид та термін покарання і зрештою Феміда засудила Олену Дьоміну до чотирьох з половиною років позбавлення волі.

Однак і на цьому жінка не зупиняється і вже готує звернення до Європейського суду з прав людини.
Виявляється, що засуджена уже кілька разів просила Луцький міськрайонний суд продовжити їй термін перебування у Луцькому СІЗО, аби вона мала змогу приїжджати до суду і ознайомлюватися з матеріалами справи. Таку необхідність жінка пояснювала тим, що готує звернення до Європейського суду з прав людини.

Так, Луцький міськрайонний суд уже тричі рази поспіль дозволяв Дьоміній працювати з документами та матеріалами провадження.  

І за збігом терміну дії чергової постанови, Олена Дьоміна уже вчетверте клопотала про те, аби її залишили в СІЗО ще на місяць.

Однак на цей раз суд розцінив прохання засудженої як зловживання правами і відмовив. Свою позицію головуючий Михайло Квятковський мотивував тим, що Дьоміній уже було надано достатньо часу для того, щоб підготувати своє звернення до Європейського суду з прав людини.

Натомість сама засуджена оскаржила постанову суду в апеляційному порядку, яку суд зможе розглянути лише у жовтні, позаяк суддя Апеляційного суду, якого було призначено для розгляду скарги, наразі перебуває у відпустці. 

Коментарі
16 Вересня 2015, 15:48
Странное гос-во Украина. Рвётся в Европу, а живет по совдеповским законам. В Европе порно легальный бизнес и гос-во получает с этого налоги, а тут тупо облагают налогами граждан, вместо того, чтобы легализовать. Мозг есть?<br/><br/>Голосуем за петицию! https://petition.president.gov.ua/petition/967
19 Вересня 2015, 02:41
я вот тоже не могу понять почему почему ....
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром