Якими продуктами харчують дітей у луцьких школах

22 Червня 2019, 08:31
2504

Луцький комбінат шкільного і студентського харчування опікується шкільними їдальнями.

Про стан їдалень директор комбінату Світлана Шмід звітувала перед депутатами міськради, йдеться у сюжеті Сфера-ТВ.

У школах №№ 15, 20, 8 та 4 цього літа зроблять косметичний ремонт в їдальнях. Цим  опікуватиметься Луцький комбінат шкільного та студентського харчування.

Загалом комбінат повинен доглядати за усіма шкільними їдальнями, які обслуговує, але в решті навчальних закладів ремонт або не потрібен, або школа полагодить їдальню своїми силами.

Загалом підприємство відповідає за харчування 19 тисяч учнів. Саме комбінат складає меню та пильнує за калорійністю, встановлює ціни, вартість повноцінного сніданку - 20 гривень. А ще працюють із постачальниками.  

Депутати дорікають керівниці підприємства, що вибір постачальників відбувається без тендерів, а звіти хоч і є, проте недоступні у вільному доступі.

Керівниця комбінату пояснює, що тендерною системою не користуються, адже тоді перемагає той, хто лише запропонує меншу ціну, а потрібно, аби продукти дітям постачали ті, в кого є дозволи від Держпродспоживслужби, санітарного нагляду та низка інших документів. Безпека та здоров’я дітей у цьому випадку важливіші, ніж незначна економія коштів.

Звітів щодо постачань немає в інтернеті, бо комбінат поки не має власного сайту чи сторінки у соціальних мережах. Сайт почнуть розробляти уже в вересні.

Подробиці – у відео.

Читайте  також: Луцьким школярам подарували оригінальні флікери

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром