У місті хочуть створити умови для вигулу собак

04 Листопада 2016, 17:49
1837 Джерело: mukachevo.today

Концепцію вигулу тварин у Луцьку обговорили на круглому столі у п’ятницю, 4 листопада.

Зустріч відбулася в департаменті житлово-комунального господарства, – повідомляє Волинське Агентство Розслідувань.

Координатор програми «Концепція вигулу тварин» Дар’я Куненко зауважила, що це спеціальна програма, розроблена волонтерами, мешканцями міста та власниками домашніх тварин.

Дівчина розповіла про запровадження такої концепції у різних містах України. Таку програму вже запровадили в 11-ти містах України.

За словами Дар’ї Куненко, волонтери створили екологічні чисті пакети, які розкладаються максимум за 2 роки. Облаштували спеціальні контейнери, де власники тварин можуть брати безкоштовні пакети, та урни для відходів. Також вона наголосила на тому, що впровадження такої програми отримало схвальні відгуки в усіх містах.

Заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця розповів, що в Луцьку вже є напрацювання по визначенню меж вигулу собак, але на практиці вони ще не застосовуються. Посадовець повністю підтрима необхідність впровадження такої програми у місті.

Директор комунального підприємства «Ласка» Дана Новарчук повідомила, що хоче обговорити із патрульною поліцією штрафи за те, що люди не прибирають за своїми тваринами.

Дар’я Куненко натомість заперечила, що «спочатку необхідно створити умови, інфраструктуру і правила, а вже потім – штрафувати».

Коментарі
05 Листопада 2016, 00:14
Мені просто цікаво, а коли почнуть прибирати "люди", які гадять не кажу вже про те, що це дійство відбувається під під'їздами, в дворах жилих будинків, в парку за ялинками (на центральних алеях) і коли ж в кінці кінців їм відведуть місця для вигулу і коли їх почнуть штрафувати і яким чином це буде проконтрольовано?!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром