З'явилось відео затримки злочинців, котрі катували людей в «реабілітаційному» центрі

21 Червня 2019, 12:45
3192

У Луцьку затримали 4-х учасників злочинної схеми, яким оголосили підозри за статтями 146 «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» та 127 «Катування» КК України.

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

Оперативні співробітники Північного регіонального управління Держприкордонслужби України у взаємодії з працівниками  Головного управління Національної поліції у Волинській області в рамках кримінального провадження отримали дані про вчинення групою осіб з числа жителів Волинської, Луганської та Київської областей злочинів, пов’язаних з незаконним позбавленням волі та катуванням осіб, серед яких також перебували іноземні громадяни.

З метою припинення вищезазначених злочинів, на підставі зібраних матеріалів, офіцери оперативних підрозділів Держприкордонслужби України, спільно зі співробітниками відділу боротьби з торгівлею людьми ГУ НП у Волинській області, задокументували протиправну діяльність групи осіб, щодо незаконного позбавлення волі громадян та їх можливого катування.

Встановили, що фігуранти, з метою матеріального збагачення, та можливо незаконного заволодіння майном потерпілих, здійснювали примусове поміщення громадян України та іноземців до 2-х центрів на території Волинської області для проведення фіктивної медичної реабілітації.

Під час перебування у вказаних закладах особи, які були незаконно позбавлені волі зловмисниками, піддавались фізичному та психологічному тиску, катуванням, їм вводились препарати, ймовірно психотропної дії, що призводять до розладів психіки та подальшої недієздатності.

В ході реалізації оперативних матеріалів, спільною міжвідомчою слідчо-оперативною групою, у складі співробітників Північного регіонального управління Держприкордонслужби та Головного управління Національної поліції у Волинській області, із залученням відомчих спецпідрозділів «Дозор» та «КОРД», провели низку обшуків.

В результаті, в приміщеннях вказаних закладів виявлено речові докази та близько 60 пацієнтів, з яких більше двадцяти вже заявили про їх незаконне позбавлення волі і катування та ідентифіковані, як жертви злочину.

Затримали 4-х учасників зазначеної злочинної схеми, яким оголосили підозри за статтями 146 «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» та 127 «Катування» КК України. На даний час тривають подальші слідчі дії в рамках досудового розслідування.




Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром