У місті нагородили школярів, які змайстрували найкращі будки для бездомних собак

04 Листопада 2016, 16:23
5775

За підсумками конкурсу серед учнів міських шкіл «Дім для друга» переможцями стали представники школи №9, а у номінації «Глядацькі симпатії» перемогли вихованці Луцького НВК ЗОШ-інтернат - правознавчий ліцей.

Нагадаємо, у місті проходив конкурс на найкращу хатину для чотирилапих у КП «Ласка», у якому взяли участь 12 шкіл.

Нагородження переможців відбулося у п’ятницю, 4 листопада.

Директор КП «Ласка» Дана Новарчук зауважила, що з кожним роком учні майструють все оригінальніші хатинки, тому обрати переможця не так легко.

«У нас завжди виникає дилема щодо нагородження, тому що хочеться, щоб подарунки отримали всі. Кожного року ми чекаємо щось оригінальне і ви завжди нас дивуєте. Було багато дискусій, бо будки справді дуже гарні», – зазначила Дана Новарчук.

3

Лідерів конкурсу обирали члени журі, до складу якого увійшли президент Західно-українського товариства захисту тварин Андрій Курич, член ГО «Волинське товариство захисту тварин» Тетяна Демідова та заступник директора КП «Ласка» Сергій Скумс.

Перше місце у конкурсі посіли учні школи №9, друге – вихованці школи №5, а на третьому місці опинилися учасники з НВК №26.

За підсумками інтернет-голосування на сайті Район.Луцьк, у номінації «Глядацькі симпатії» перемогли представники Луцького НВК ЗОШ-інтернат - правознавчий ліцей.

Крім того, «За оригінальність» нагородили конкурсантів зі школи №1, а у номінації «Вибір песика» перемогла школа №7.

Переможець конкурсу, учень 7-А класу НВК №9 Сергій Циммербаум розповів, що над зведенням будки працювали командно. До роботи долучилися Олексій Фетилов, Арсен Пірожук, Максим Мироненко та Олександр Циммербаум. Курував процесом вчитель трудового навчання НВК №9 Валерій Гаврук.

«Минулого року теж брали участь у конкурсі. Цього разу було важче робити будку, бо вона більша за розмірами, тому і довше її робили. Коли минулого разу привозили свою будку, то було дуже шкода песиків, тому хотілося їм допомогти і зробити якомога кращий дім», – розповів семикласник Сергій Циммербаум.

Наставник юних майстрів Валерій Гаврук у  свою чергу зауважив, що учні постаралися на славу і наступного року навчальний заклад буде робити усе можливе, щоб також не пасти задніх.

«Ті учні, які брали участь у конкурсі минулого року, уже закінчили школу. Цього року учасниками стали хлопці сьомого класу. Вони добросовісно поставилися до завдання. Близько двох тижнів ми працювали над оздобленням будки. Будиночок у нас прикрашений, утеплений, масивний. Туди навіть поміститься собака великої службової породи сенбернар», – зазначив Валерій Гаврук.

Усім учасникам конкурсу заступник міського голови Юрій Моклиця вручив подарунки від «Теремно»  та «Луцьккондитер», медалі та грамоти, а переможців нагородили кубком за найкращий дім для друга.

1


1




1












1











1

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
06 Листопада 2016, 01:38
А фо то БУДКИ?
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром