Львівська: через будівництво церкви трясло житловий будинок

04 Листопада 2016, 14:00
2122 Джерело: volynnews.com

Жителі будинку №73а по вулиці Львівській 3 листопада прокинулися від того, що їх будинок трясло.

Про це повідомляє ІА Волинські Новини.

Мешканка будинку Юлія розповіла, що тряслися стіни, люстри, взагалі усе, що знаходилося в квартирі.

«Що відбувається, люди зрозуміли лише коли вийшли на балкон – здригнулися від жаху: на рівні 5-го поверху стоїть машина, яку найняв московський батюшка, щоб викопати туалет з центральною каналізацією біля церкви, яку не так давно збудували на вулиці Львівській 73а. Сваї такі величезні, що висотою до 5-го поверху діставали», – розповідає жінка.

Жителі будинку звернулися до робочих, аби дізнатися, що відбувається. Проте будівельники не змогли надати жодних документів, швиденько припинили роботи й поїхали.

«Сверлили від будинку за метрів чотири. Припинили роботу тільки тоді, коли мешканці будинків вийшли до них і вимагали пояснити, яке мають право це робити, і де документи про дозвіл. На вимогу людей робочі нічого не змогли показати, тому й скрутилися швидко», – розповідає Юлія.

Підписи проти будівництва церкви по сусідству з житловим будинком люди збирали ще минулого року. Однак за кілька місяців церкву поміж багатоповерхівок таки побудували. Мешканці сусідніх будинків досі впевнені, що культову споруду звели без відповідних дозвільних документів, і вимагають знести її.

«Можливо, хтось нас почує та перевірить всі права та документи батюшки, який будує церкву», – кажуть стурбовані люди.

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Ярослав Матвіїв підтвердив, що скарги з приводу цієї церкви московського патріархату надходять ледь не з моменту її будівництва. Однак, переконує, у представників церкви є всі відповідні дозволи на будівництво.

«Можливо, у процесі будівництва відбуваються якісь порушення, але з документами у них все в порядку», – каже чиновник.

Стосовно знесення церкви, тут міська рада не може нічого зробити.

«Знести церкву можна тільки рішенням суду», – говорить Ярослав Матвіїв.

А тим часом будівництво церкви у дворі поміж багатоповерхівок, попри спротив громадськості, триває. Сьогодні машина зі сваями – знову на місці, кажуть очевидці.



 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром