Росія вже адаптувалася до санкцій і страждає лише частково, — Ігор Лапін

21 Червня 2019, 08:36
Ігор Лапін 1710
Ігор Лапін

За останні 5 років Росія втратила 10-15 мільярдів доларів, включаючи санкції, а Україна зазнала збитків на 500 мільярдів. Тому ми програємо війну 1 до 50.

Про це в ефірі програми «Коментарі» на телеканалі ZIK заявив народний депутат України Ігор Лапін.

Пан Лапін зауважив, що після зустрічі Володимира Зеленського з Ангелою Меркель вперше почув позицію Президента України, і в даному випадку вона відповідає інтересам країни в контексті боротьби з Росією і санкцій. Єдине, що хотілося б почути більш активну позицію української сторони стосовно Північного потоку-2.

«Я просто хочу акцентувати увагу, що після запуску Північного потоку-2 ми будемо нести колосальні збитки. Українська газотранспортна система вже буде неприбутковою. Ті гарантії, які пропонує німецька сторона, не є виходом для України», – зазначив політик.

 

 

Також, за його словами, саме на Північний потік-2 Росія покладає великі надії, щоб ще раз економічно вдарити по Україні. На його думку, Росія понесла набагато менші втрати від війни, ніж Україна, і на сьогодні вона економічно виграє її.

«Загалом РФ втратила за останні 5 років 10-15 мільярдів доларів, включаючи дію санкцій, а Україна зазнала збитків більш як на 500 мільярдів доларів, включаючи падіння економіки, війну за Донбас і анексію Криму. Тому в цьому контексті 1 до 50-ти ми програємо війну. Також хочу нагадати, що саме Німеччина є головним лобістом Північного потоку-2», – наголосив Лапін.

Окрім цього, пан Лапін додав, що насправді в арсеналі України було багато больових точок, на які німецькій стороні довелося би щось відповідати. На його думку, це б зафіксувало позиції і дало б зрозуміти, що Україна не збирається сходити зі свого шляху.

«У перші роки в них були якісь втрати ВВП, і на тому все закінчилося. РФ на сьогоднішній день вже адаптувалася до санкцій і страждає лише частково. Наприклад, я не почув позицію стосовно турбін Сіменс, завезених у Крим. Які санкції отримала фірма Сіменс?» – прокоментував гість програми.

 

20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром