Бите скло і понищений товар: як виглядає після демонтажу кіоск із автостанції

04 Листопада 2016, 13:25
4162

Лучанину, чий торговий кіоск силовими методами знесли на автостанції 28 жовтня вночі, вдалося забрати своє приміщення зі штрафмайданчика.

Підприємець Віталій розповів Район.Луцьк, що сталося з його спорудою під час невдалого демонтажу, та поділився світлинами.

Нагадаємо, підприємця, чий кіоск знесли на автостанції, не допускали до споруди, аби той забрав товари, які можуть пошкодитися. У результаті сталася сутичка, під час якої чоловік, за його словами, отримав легкі тілесні ушкодження.

«Всередині повністю побилося скло, товар був весь розкиданий, мокрий, проламаний дах, поламана вагонка. Оце такий був його стан, коли ми забрали його зі штрафмайданчика», – розповідає чоловік.



Чому демонтаж був невдалим, Віталій пояснює – під час підйому його кіоску обірвалася стріла маніпулятора муніципальної поліції.  

«Кран маніпулятора від ваги зламався, пошкодив дах. Утворилася вм’ятина, а також дірка в даху. За ті дні, що він стояв на штафмайданчику, йшли дощі, тому там, відповідно, все позатікало», – каже підприємець.




На його думку, забирати маніпулятором таку конструкцію, навантажену товарами та технікою, що важить разом близько п’яти тонн, було просто нерозумно і незаконно.

«Можливо, якби дах вцілів, то товар зазнав би меншого нищення. Там стояв і кондиціонер, який затік водою, і монітор. Збитки будуть встановлюватись», – зазначив Віталій.


Забрати споруду зі штрафмайданчика дозволили за умови оплати за демонтаж близько 4700 гривень, плюс за кожен день перебування кіоску там – 27 гривень. При цьому постійно виникали непорозуміння між муніципалами і підприємцем, зокрема, не впускали свідків:

«Коли я приїхав туди, мене чекали три працівники муніципальної поліції, я взяв з собою свідків, щоб описати збитки. На територію не пускали свідків, без пояснень, чому. Посилалися на Юлію Сиротинську, що вона не дозволяє. Тоді я на територію зайшов сам».

Також інспектори намагалися чимшвидше покинути штрафмайданчик і відмовилися ставити свої підписи під актом, де описані завдані збитки:

 «Муніципали почали всіляко ухилятися від того, аби бути присутніми під час оцінки збитків. Казали що свою функцію виконали: «Це вже не до нас». Ми їх зуміли зупинити, заблокували виїзд машиною, аби вони не могли виїхати. Ми при них відкривали кіоск, проводилась відеозйомка. Працівники муніципальної поліції відмовились поставити свої підписи в акті, де зазначені збитки. Словом, влаштували справжній «цирк», – розповів Віталій.

Як результат, кіоск таки вдалося забрати. Підприємець далі буде шукати справедливості. Тепер – за допомогою суду.

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
04 Листопада 2016, 15:47
жесть
04 Листопада 2016, 16:57
Мене цікавить, що цим самим хоче досягнути луцька міськрада? Я це називаю ДЕРИБАНОМ та <br/>знущанням над українцями!!! В Тернополі біля нової сучасної АВТОСТАНЦІЇ є безліч подібних кіосків<br/>і ніхто там нікого не виганяє. Люди працюють, торгують та мають роботу! А тут просто процвітає<br/>хамство місцевих чиновників із міськради !
04 Листопада 2016, 17:08
так кіоск не той!!!!! В Оксенчука не так виглядав обєкт. ЩО це за фігня.
04 Листопада 2016, 17:09
Йому було запропоновано винести речі. Особа відмовилась. По автостанції бігав кричав, що він ПАРІШАЛ з депутатами, щоб його не зносили.
04 Листопада 2016, 18:04
Треба щоб місцева влада оплатила з власної кишені людині збитки, заподіяні своїми злочинними діями.
04 Листопада 2016, 19:10
Так ж це не той кіоск!!! Ото цирк &quot;мєнтяра&quot; влаштував!)))
04 Листопада 2016, 23:51
А ви в курсі, що без рішення суду, демонтувати не мають права? І демонтаж має виконувати виконавча служба, а не якась там муніципальна поліція?
04 Листопада 2016, 23:55
Муніципальна поліція в Україні[ред. • ред. код]<br/>Докладніше: Муніципальна варта<br/>В Україні функції муніципальної поліції виконує муніципальна варта.<br/>Муніципальна варта — це орган в системі місцевого самоврядування, що створюється у порядку, визначеному цим Законом, з метою забезпечення на території, що перебуває під юрисдикцією відповідної ради, охорони громадського порядку, законності, прав, свобод і законних інтересів громадян та утримується за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету.<br/>Основними завданнями муніципальної варти є:<br/>забезпечення охорони громадського порядку на території юрисдикції відповідної місцевої ради, у взаємодії з органами внутрішніх справ;<br/>профілактика правопорушень;<br/>інформування органів та підрозділів внутрішніх справ про вчинені або ті, що готуються, злочини, місця концентрації злочинних угруповань;<br/>виконання окремих адміністративних стягнень;<br/>охорона майна, що перебуває у комунальній власності;<br/>надання окремих видів правової та соціальної допомоги громадянам, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям, що здійснюють свою діяльність на території відповідної міської ради та місцевої ради об’єднаної територіальної громади;<br/>сприяння органам внутрішніх справ України, іншим правоохоронним органам, державним органам, які забезпечують недоторканість державного кордону та охорону суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні, в реалізації ними своїх повноважень.<br/>сприяння виконанню рішень відповідних рад, що утворили муніципальну варту, прийнятих у межах їх повноважень з питань:<br/>контролю за дотриманням земельного та природоохоронного законодавства, використанням і охороною земель, інших природних ресурсів загальнодержавного та місцевого значення;<br/>благоустрою території, контролю за дотриманням правил санітарії, чистотою вулиць, парків, скверів та прибудинкових територій;<br/>охорони державних символів, символів територіальної громади та пам'яток культури міста;<br/>паркування автотранспорту;<br/>охорони пам’яток історії і культури, архітектури та містобудування, палацово-паркових, паркових і садибних комплексів, природних заповідників;<br/>організації торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування;<br/>врятування життя людей, захисту їх здоров’я, збереження матеріальних цінностей у разі стихійного лиха, екологічних катастроф, епідемій, епізоотій, пожеж, інших надзвичайних ситуацій;<br/>забезпечення громадського порядку при проведенні карантинних заходів під час епідемій та епізоотій;<br/>взяття участі у межах своїх повноважень у забезпеченні військового та надзвичайного стану;
05 Листопада 2016, 01:03
шановні коментатори, кіоск на фото саме той-незаконно і по варварськи демонтований!!!!! Його власник звичайна людина, а не &quot;мєнт&quot;! А ви певно і є, частиною тих самих ВІДМОРОЗКІВ які серед ночі на автостанції і нищили не тільки чуже майно, але і залишили без засобів існування кілька сімей!!!!! Як совісті немеє, то хочаб мовчіть!!!
05 Листопада 2016, 01:44
Людмила, а Ви в курсі, що має бути якийсь дозвіл на торгівлю, мають платитись якісь податки? Тим більше що попереджали підприємця, щоб забрав кіоск по-доброму. Якщо не доходить безсиловими методами, тоді застосовуються силові.<br/><br/>Якщо я побудую власний будинок без дозволу, ну скажімо на автодорозі, то його знесуть чи будуть чекати три роки рішення суду, як Ви думаєте?
05 Листопада 2016, 01:54
Шановний Андрій, а звідки ви взяли, що немає дозволів на торгівлю?
05 Листопада 2016, 01:54
Шановний Андрій, а звідки ви взяли, що немає дозволів на торгівлю?
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром