Волонтерський Потяг Єднання України «Труханівська Січ» прибув до Луцька

04 Листопада 2016, 12:50
2280 Джерело: lutskrada.gov.ua

До Луцька прибув Волонтерський Потяг Єднання України «Труханівська Січ».

Про це повідомляють на сайті Луцької міської ради.

Метою акції є сприяння консолідації суспільства та взаєморозумінню мешканців різних куточків України, піднесенню патріотичного руху українців, популяризації національної культури, а також відверта розмова про болючі для України питання, насамперед про реформу армії та суспільства.

Учасників Волонтерського Потяга Єднання України «Труханівська Січ» на залізничному вокзалі міста зустрічали заступники міського голови Сергій Григоренко та Андрій Киця, секретар міської ради Юлія Вусенко.

Співорганізатор акції Микола Бондар наголосив, що цим проектом хочуть об'єднати Україну. За його словами, це перший проект за останні роки, де спільно працюють усі гілки влади та громадськість. Участь у проекті беруть студенти, волонтери, журналісти, психологи, митці та військові зі Сходу України.

Микола Бондар зазначив, що перший потяг їздив на Донеччину, а другий – на Луганщину. І ось третій Волонтерський Потяг Єднання України «Труханівська Січ» вирушив на Західну Україну.


Заступник міського голови Сергій Григоренко зазначив, що сьогодні знаменна подія для нашого Луцька, адже сюди завітав потяг дружби.

«Якби таке спілкування відбувалося 15-20 років тому, то ми б не мали таких трагічних подій на Сході. Нас налаштовували один проти одного, але добре, що нині молодь, люди старшого віку відвідують один одного у різних куточках України, спілкуються. Луцьк має місто-партнера Волноваху на Донеччині. Ми прикладаємо багато зусиль для розвитку співпраці. У нас постійно оздоровлюються і відпочивають волноваські діти», - наголосив заступник міського голови.











Потому учасники потягу Єднання побували на меморіальному комплексі «Вічна Слава». Тут священнослужителі відслужили панахиду за Героями Небесної Сотні та військовослужбовцями, які загинули, захищаючи територіальну цілісність України.

Учасники акції поклали квіти до могили Героя України Василя Мойсея, пам'ятного знаку «Волинські Герої Небесної Сотні» та пам'ятного знаку на місці встановлення пам'ятника учасникам АТО.

1





Також для присутніх організували екскурсію до Волинського краєзнавчого музею та Історико-культурного заповідника міста Луцька.











Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром