Rock School GARAGE святкує п’ятий день народження

04 Листопада 2016, 10:26
2614

4 листопада 2011 року відбувся перший відкритий урок Rock School GARAGE. У цей день, 5 років тому, засновники рок-школи презентували викладачів та оголосили перший набір на 4 музичні напрямки: вокал, електро-гітара, бас-гітара та барабани. А наступного дня Rock School GARAGE відкрила свої двері для 50 рок-учнів.

Рок-школа «Garage» була заснована ініціативною групою молоді Луцька з метою розвивати в нашому місті сферу неформального музичного і культурного виховання дітей та підлітків, оскільки, незважаючи на попит, жодних подібних ініціатив в місті не було. Власними силами і коштами був створений осередок, в якому молодь має змогу займатися музикою, розвивати свої творчі здібності та створювати альтернативні мистецькі проекти (як, наприклад, барабанне шоу «Garage Drum Show», гурти «Walls&Planets», «Panic Station», «Green Land» і «Виноград»), а також творити якісну українську музику.

За ці роки учні рок-школи організували кілька десятків концертів, виступали на усіх можливих сценах Луцька, активно брали участь у благодійних заходах нашого міста.

18 листопада 2016 р. в арт-кафе «Стоп Кадр» («Адреналін») відбудеться фестиваль «Garage Rock School - Birthday Festival», з нагоди 5-ої річниці єдиної у Західній Україні рок-школи «Garage».

Традиційно на концерті виступлять кращі учні рок-школи, які виконуватимуть сучасні рок-хіти. Також на сцену вийдуть викладачі рок-школи та місцеві музиканти.

«Ми хочемо зробити концерт цікавим для глядача, і завжди з бурхливими дискусіями обираємо плей-лист, – розповідає засновник рок-школи, учасник гурту «KEtO» Володимир Хомич. – На жаль, не завжди всі охочі учні рок-школи мають можливість виступити, адже ми прискіпливо обираємо учасників і навіть влаштовуємо музичні батли. Важливі всі складові: талант, наполегливість і робота над собою. А також ми вчимо принципу «всі за одного»: тобто якщо хтось один зробить помилку на концерті, то підведе всю групу».

 Цього року традиційний звітний концерт рок-школи організатори назвали міні-фестивалем, адже окрім учнів,  18 листопада на сцені «Стоп-кадру» виступлять і запрошені зірки. Концерт триватиме близько чотирьох годин.

У святкуванні річниці рок-школи візьмуть участь два гурти з-за кордону – «Workplace» (Польща) та «DEARLY BELOVED» (Канада).

Хедлайнером вечора буде культовий український гурт «КАРНА», який має багатотисячну аудиторію шанувальників і вирізняється з-поміж інших українських гуртів своєю патріотичної позицією. До речі, саме на дні народженні рок-школи «Карна» презентує нові пісні для лучан.

Організатори «Garage Rock School - Birthday Festival» готують чимало сюрпризів. Так, у день концерту засновники рок-школи розіграють безплатний річний абонемент навчання у Garage Rock School. Для активних гостей обіцяють й інші приємні подарунки. А також – величезний святковий торт.

«На жаль, рок-культура у Луцьку потрохи занепадає, адже місцеві хороші музиканти або виїхали, або визначили для себе інші пріоритети. І рок-гуртів у Луцьку залишилося одиниці, - каже Володимир Хомич. – Тому ідеєю рок-школи і є розвиток місцевого рок-руху,  підтримка молодих і талановитих музикантів».

За підготовкою до концерту можна спостерігати у соціальних мережах – щодня тут публікуються цікаві новини:

VK: https://vk.com/event131176251

FB: https://www.facebook.com/events/860304160738413/permalink/869080316527464/


 

ІНФОРМАЦІЯ У ЦИФРАХ:

За 5 років у луцькій рок-школі навчалося більше 200 людей.

Найменшому учневі було 9 років, найстаршому – 50.

На сьогодні Garage Rock School – це 50 учнів, 10 груп, 6 викладачів і 4 напрямки музичного розвитку!

За п’ять років учні рок-школи мали змогу зустрітися і наживо поспілкуватися з українськими та закордонними музикантами, які були запрошені на майстер-класи. З музикантами українських гуртів: «Анна», «Тол», «Тартак», «Козак Систем», «Крихітка», «Фліт», «Мері» «Morphine Suffering», «Саша Буль», «Макс Таврічєскій». З іноземними: «Last Fight», «Seraphins» тощо.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром