Як відправити дитину на літні канікули до бабусі та що покласти у рюкзак

20 Червня 2019, 13:15
Відпочинок на природі 8817
Відпочинок на природі

Навіщо залишатися у спекотних кам’яних джунглях, якщо можна їсти черешню та кататися на велосипеді у бабусі? Терміново збирайте рюкзак і відправляйте дитину ближче до природи.

Крок перший: готуємося до поїздки

Добре, якщо дитина сама проситься до бабусі. Але, що робити з тими дітлахами, які цінують комфорт і відмовляються міняти міську квартиру на будинок у селі? У вас є два шляхи: максимально суворим голосом повідомити, що завтра ви вирушаєте до села і мужньо вислухати весь шквал емоцій або проявити фантазію і спробувати вмовити дитину:

· Повідомити, що улюблені гаджети також поїдуть до села – шкоди від смартфону або планшету не буде. Можливо, на свіжому повітрі дитина взагалі про них забуде!

· Яскраво описати всі розваги, які чекають на нього в селі: річку з теплою водою, живих кроликів, зефір на багатті або велопрогулянки на весь день. Головне, не перебільшувати, щоб потім дитина не розчарувалася і не засумнівалася у ваших словах.

· Розповісти, як ви відпочивали у дитинстві та згадати найсмішніші та найцікавіші випадки з села.

· Пояснити дитині, як сильно сумує за нею бабуся, і як рада буде бачити. А які пиріжки на неї чекають!

Нарешті, якщо всі ці переконання не допомогли, вдавайтеся до відвертого підкупу. Пообіцяйте дитині після повернення з села втілити довгоочікуване бажання – похід до аквапарку або новий самокат. Але в цьому випадку можна сміливо висувати свої «умови», наприклад, взяти з дитини обіцянку щодня допомагати бабусі або прочитати 5 книжок зі шкільної програми.

ЩО ВЗЯТИ З СОБОЮ В ГОСТІ ДО БАБУСІ?

1. Зручний одяг на кожен день – речі мають добре пропускати повітря і швидко вбирати вологу, щоб під час активних розваг дитині було комфортно. Покладіть до дитячого рюкзака шорти, прикольну футболку для дівчинки або хлопчика, зручні сандалі, в яких можна бігати годинами, кепку або панаму, кілька комплектів шкарпеток і трусиків, а також теплу фліску або курточку на випадок дощу. Якщо навіть за містом донька не бажає перетворюватися на пацанку, виберіть для неї дитячий сарафанчик на Kasta – нехай справить враження маленької міської принцеси.

2. Аптечку з великим запасом засобів від розладів шлунку, опіків та інших «літніх» проблем. Крем для засмаги також не буде зайвим, адже на вулиці дитина проводитиме багато часу.

3. Альбом для малювання, фарби або фломастери, улюблені книжки або конструктор – якщо погода зіпсується, дитині буде, чим зайнятися.

4. Телефон з навушниками – телефонувати батькам та дивитись улюблені мультсеріали.

Не забудьте залишити письмовий «інструктаж» для бабусі. Розкажіть, коли дитина звикла прокидатися, на що в неї алергія, та які вітаміни слід приймати – так усім буде спокійніше.

Коментарі
15 Липня 2019, 23:43
Внуки до нас з задоволенням їдуть. З онукою на віоліті поповнюємо наші колекції, гуляємо в горах, а от онук, як не дивно, кулінарить з бабусею, поваром мріє стати
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром