Дмитро Щебетюк їде до Луцька, аби перевірити його на безбар'єрність

19 Червня 2019, 16:40
Дмитро Щебетюк 4460
Дмитро Щебетюк

До Луцька завітає український активіст, блогер, спортсмен, співзасновник ініціативи «Доступно.UA», ведучий рубрики «Інклюзія» програми #@)₴?$0 Дмитро Щебетюк. Під час візиту хлопець інспектуватиме місто на доступність для людей з інвалідністю.

До Луцька Дмитро Щебетюк приїде у суботу, 22 червня, разом із командою «Доступно.UA».

Мета: перевірити публічний простір обох міст на доступність для маломобільних груп населення (люди з інвалідністю, люди з дитячими візками, літні люди, люди з тимчасовими порушеннями здоров’я).

22 червня о 11:00 проведуть інтерактивний майстер-клас: разом з експертами усі охочі зможуть власноруч провести моніторинг безбар’єрності свого міста та оцінити, наскільки воно комфортне для всіх. Разом перевірять кафе, ресторани, музеї, бібліотеки, парки, ЦНАПи, транспорт та інфраструктуру.

Місце старту майстер-класу – Пасаж Інтердіт, вулиця Набережна, 42.

Ввечері того ж дня, о 18-00 запрошують до коворкінгу на мотиваційну зустріч з Дмитром Щебетюком. Він розповість про свої автостопи Україною та Білоруссю, а цієї весни ще і Європою, про заплив через Босфор і спортивну кар’єру та не лише. Буде багато позитивних емоцій та натхнення. 

До Луцька Дмитро Щебетюк приїжджає в рамках свого проекту, протягом якого має відвідати 8 українських міст. За результатами перевірок створять он-лайн карту доступності міст та мобільний додаток.

Ініціативу Доступно.UA заснували у грудні 2015 року. Відтоді команда перевірила 200 локацій на предмет безбар’єрності для маломобільних груп населення у 15 містах України, організували два Форуми інклюзивності (2017, 2018), започаткували нагороду [відкриті двері] для локацій, доступних для маломобільних груп населення та втілила численні проекти про доступність та інклюзію.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром