Центр міста інспектували на наявність потенційних небезпек

03 Листопада 2016, 18:15
1845

Відсутність освітлення, погані тротуари та високі бордюри – одні з основних проблем центральних вулиць міста.

П’ять активісток «Жіночого клубу»  протягом місяця моніторили центр міста у рамках проекту «Безпечний Луцьк: гендерний моніторинг центральної частини міста».

Результати спостережень обговорили з активістами та представниками міської влади у четвер, 3 листопада.

Координатор проекту Тетяна Карпів розповіла,  що реалізовували кампанію з вересня по жовтень по вулиці Лесі Українки, проспекту Волі та Центральному парку імені Лесі Українки.

Увагу жінки звертали насамперед на освітлення, поле видимості, експлуатацію території, вказівники та доступність.

За результатами спостереження виявилося, що у Центральному парку добре освітлена лише центральна алея.  Біля центрального входу світить один з чотирьох ліхтарів. Потенційно небезпечним місцем є закинута ротонда,  а уночі – усі бічні доріжки. Біля зоопарку – стихійне паркувальне місце та відсутні пішохідна зона. А також відсутні вказівники, що це парк та як пройти до замку і зоопарку.

Вулиця Лесі Українки освітлюється добре,  проте є проблеми з освітленням бічних провулків, аварійним є балкон у будинку №57.  Також на вулиці відсутній доступ до об’єктів соціального користування.  Якщо пандуси і є, то розміщені вони з порушенням державних будівельних норм – не мають поручнів.

На проспекті Волі тротуари у бічних провулках не освітлені.  У сквері навпроти СНУ імені Лесі Українки світить тільки один ліхтар.  Погано освітлений сквер біля гімназії №4. Місцями на тротуарах немає понижень у бордюрах. Також проблемним є доступ до об’єктів загального доступу,  а у дворах тротуари знаходяться у жахливому стані.

Аби виправити ситуацію, активістки пропонують забезпечити освітлення бічних алей центрального парку, території біля гуртожитку педагогічного корпусу,  бічних провулків вулиці Лесі Українки, пішохідні частини проспекту Волі. Аби попередити потенційні небезпеки, активістки рекомендують обгородити небезпечну територію, встановити освітлення та посилити патрулювання.

Окрім того,  жінки пропонують встановити туристичні вказівники рівномірно про обидва боки проспекту Волі,  відновити туристичні вказівники у Центральному парку та встановити вказівники з інформацією про місця надання екстреної допомоги. Також вони сподіваються,  що при реконструкції проспекту Волі та центрального парку будуть враховані стандарти ДБН.

Заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця подякував за пророблену роботу та зазначив, що багато проблем Центрального парку будуть вирішуватися поступово під час його реконструкції. Зокрема, вже у квітні-травні наступного року парк звільнять від чагарників та хащів.

«В першу чергу хочу подякувати, бо як повітря і води не вистачає інформації. По парку 99%  інформації не є новою і вже розплановано, як все  буде реалізовано. Не почув про наявність меліоративних каналів та чи є вони небезпечними. Звучала колись пропозиція їх обгородити», – заначив Юрій Моклиця.

 Крім того він зауважив,  що з патрульною поліцією обговорювали можливість піших патрулів, проте наразі у поліції мало людей,  аби це забезпечити.

За результатами моніторингу активістки створять інтерактивну карту,  яку можна буде знайти у мережі Інтернет.

 

Коментарі
03 Листопада 2016, 23:08
Під час монеторення (ну і слівце !) гендерні активістки не відчули необхідності в наявності громадських туалетів? Хоча погане освітлення....
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром