У Луцьку хочуть покращити якість води і реконструювати каналізаційні очисні споруди

03 Листопада 2016, 16:32
1918

Задля зменшення негативного екологічного впливу та підвищення якості послуг з централізованого водопостачання, представники КП «Луцькводоканал» хочуть взяти участь у проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України».

Про це йшлося у четвер, 3 листопада, під час круглого столу щодо участі комунального підприємства у реалізації спільного проекту з Європейським інвестиційним банком.

Заступник директора з маркетингу та управління інвестиційною діяльністю КП «Луцькводоканал» Анатолій Марчук зауважив, що на реалізацію проекту планують виділити 10,9 мільйонів євро під 3% річних терміном на 25 років з п’ятирічним пільговим періодом.

У рамках проекту планують модернізувати технологічну систему станції водопідготовки Дубнівського водозабору у Луцьку, реконструювати ділянки водогону діаметром 600 мм  (в першу чергу мінятимуть центральні водогони), реконструювати каналізаційні очисні споруди з добудовою блоку біоенергетичної переробки та утилізації відходів, очищення стічних вод та оновити автомобільний парк спеціального призначення.

По сумі кредиту це один із найбільших проектів, у яких місто планує взяти участь.

Наразі, каже директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук, воду населенню подають якісну, втім ніхто не може гарантувати, що станція працюватиме у такому режимі ще десятки років.

«Основні засоби підприємства зношені на 60-70%. Підприємство однозначно потребує модернізації», – зазначив Іван Корчук.

Участь у проекті дозволить не лише стабілізувати технічний стан комунального підприємства, а й покращити ситуацію з каналізаційними очисними спорудами, на запах від яких скаржаться жителі.


Заступник директора з маркетингу та управління інвестиційною діяльністю КП «Луцькводоканал» Анатолій Марчук (зліва) та директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук
Заступник директора з маркетингу та управління інвестиційною діяльністю КП «Луцькводоканал» Анатолій Марчук (зліва) та директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук




 

Коментарі
03 Листопада 2016, 20:39
<p>Треба гнати у шію цього Корчука, а призначити на посаду Юлдашева - він наведе порядок !!!</p>
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром