Англійський громадський активіст поділився досвідом з молодими лучанами

15 Вересня 2015, 15:14
1621

У Волинському обласному драмтеатрі сьогодні, 15 вересня, відбувся третій Міжнародний молодіжний форум, на якому обговорили проблеми підтримки сучасної молоді та шляхи її розвитку.  

На форум завітали заступник міністра молоді та спорту України Сергій Митрофанський, заступник голови Волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець, представник Інституту сім’ї та молоді Лариса Москаленко, координатор Молодіжного центру Волині Захар Ткачук, психолог Волинського Інституту Підтримки та розвитку громадських ініціатив Зарина Дацик і спеціальний гість з Манчестера – голова програми «Active Citizens» Майк Валдрон.

«Мета нашої реформи – це підтримка молодих людей, які працюють в регіонах і мають можливість розвивати молодіжну політику», – пояснив ціль свого візиту Сергій Митрофанський.

Заступник міністра також подякував молоді, яка зібралася в холі за те, що вони не є пасивними, а відтак у нашої країни є надія на стабільне майбутнє.

Дівчат та юнаків, яких на форумі зібралося немало, привітала також Світлана Мишковець.

«Сьогодні ми працюємо спільно з молодіжними організаціями. Але, на жаль, не усі молодіжні проекти можемо підтримати, адже на все потрібні кошти», – розповіла Світлана Мишковець.

Після вітальних слів присутні перейшли безпосередньо до презентацій проектів та пропозицій.

Першим свою «Дорожню карту реформ» в галузі молодіжної політики представив Сергій Митрофанський. Програма реформ, за словами заступника міністра, передбачає надійний плацдарм для залучення молоді до активного громадського життя. Перш за все, важливим аспектом розвитку молоді є її мобільність, адже вісім із десяти молодих людей України не були за кордоном, а то і за межами своєї області. Загалом програма базується на розвитку активної молоді в регіонах, адже саме цей аспект є досить слабким у нашій країні.

«Важливо влаштувати відкритий простір для молоді. Наприклад, в селі десь у будинку культури має бути якесь місце для молоді, де вони зможуть збиратися у зручний час. Головне – забрати молодь з вулиць», – переконаний Сергій Митрофанський.

Наступною презентували програму «Active Citizens». Майк Валдон «розворушив» публіку своєю енергійністю. Імпозантний чоловік розпочав промову з жарту.

«Я б хотів заспівати вам пісню, але співати не буду, тому не хвилюйтеся. Коли ми сиділи у сповненій диму кімнаті і думали над розробкою проекту, ми гадали, що він триватиме 2-3 роки і охопить не більш як 5 тисяч людей. Але програма притягує до себе. Глобальні зв’язки – локальні дії – це і є місією нашої розробки», – зазначив Майк Валдон.

Після чого закордонний гість запитав, хто з присутніх вважає себе молодим. Публіка масово підняла руки. Спікер зауважив, що і він себе старим не відчуває, адже є молодшим за усіх учасників гурту «Rolling Stone».

Затим словесну естафету перейняла Лариса Москаленко, яка представила програму «Молодіжний працівник» і розповіла про перспективи працевлаштування молоді. Закінчилась перша частина заходу промовою психолога Зарини Дацик. Після обіду молодим людям запропонували взяти участь у декількох тренінгах.






Текст і фото Оксана ВЛАСЮК

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром