Фільм «Гніздо горлиці»: життя написало сценарій з відкритим фіналом

03 Листопада 2016, 11:17
9533 Джерело: rada-uzhgorod.gov.ua

В Україні тема заробітчанства «зачепила» більшу кількість людей, ніж війна.

Про це і не тільки говорили у Луцьку під час зустрічі з творчою групою фільму «Гніздо горлиці» у середу, 2 листопада.

Для усіх, хто завітав, організували фуршет. Там охочі насолоджувались спілкуванням, шампанським, фруктами та сирами.


Першим із творчої групи прийшов режисер фільму «Гніздо горлиці» Тарас Ткаченко. Він розповів про акторський склад фільму та особливості його сюжету.

У драмі зіграли Ліна Бернарді – відома актриса Італії та театральна зірка, і маловідомий італійський актор Мауро Чіпріані. Римма Зюбіна, Віталій Лінецький, Микола Боклан – українські артисти, які знялись у стрічці. Режисер фільму вважає такий акторський ансамбль дуже цікавим.

З його слів, це історія про українську жінку, яка повертається в Італію і повинна вирішити, що робити. Вона вагітна від італійця, її сім’я майже зруйнована, також треба вирішити, що робити з дитиною і як врятувати українську родину.

Режисер стверджує, що заробітчанство – наймасштабніше соціальне явище в Україні.

«Навіть війна не зачепила стільки людей, скільки це зробило заробітчанство. Тому цей фільм про те, що яким би життя не було тяжким і нестерпним, варто жити і перемагати. Це фільм, який повинен нам подарувати віру», – сказав Тарас Ткаченко.

Найбільший захват у гостей творчої зустрічі викликала поява акторки, яка зіграла головну героїню, Римми Зюбіної. Присутні мали змогу поставити запитання, а артистка охоче на них відповідала.

Говорили про заробітки, державну підтримку кіно та нестачу грошей на рекламу.

Акторка розповіла, що тема заробітчанства є для неї знайомою, оскільки вона сама жила в прикордонній зоні. Римма Зюбіна висловила негативне ставлення того, що матеріальне роблять основним усім’ї.

«Ті хати будують-будують, а коли їх добудують, то вже нема кому там жити», – констатувала артистка.


Трагічним моментом у процесі зйомок фільму стало те, що актора Віталія Лінецького не стало. Але режисер вирішив залишити місце за артистом та змінити сценарій.

«Навесні 2014 року ми зняли приблизно половину фільму, після цього Віталіка не стало. Але так вийшло, що з Віталієм зняли більшість сцен, але не зняли одну дуже важливу – фінальну», – розповів режисер Тарас Ткаченко.

За його словами, під час сцени весілля доньки, на яке повинен був приїхати італієць, мав статися скандал, потім – пологи.

Римма Зюбіна зауважила, що їй такий фінал фільму не подобався.

«Життя пише сценарій»,  – сказала вона.

Після розмови відбувся кіноперегляд. Глядачі залишилися вдоволені, проте відкритий фінал стрічки сподобався не всім. Згодом охочі мали нагоду взяти автограф та сфотографуватися з акторкою Риммою Зюбіною.





Фото Романа ДОМБРОВСЬКОГО

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024