Судитимуть інспектора, який допоміг втекти злочинцю

02 Листопада 2016, 17:20
1900 Джерело: obozrevatel.com

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про пособництво інспектором Луцького ізолятора тимчасового тримання у втечі з-під варти підозрюваного у вчиненні розбою громадянина.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Нагадаємо, підозрюваний у вчиненні розбою Гончарук Руслан Вікторович, 1976 р.н., заволодів у невстановлений досудовим розслідуванням спосіб предметами, схожими на гранату та пістолет, і погрожував їх застосуванням беззбройним конвоїрам, які супроводжували його в лікувальний заклад.

Як повідомлялося раніше, втеча затриманого, поміщеного у ізолятор задля проведення слідчих дій, стала можлива через грубі умисні порушення інспектором порядку конвоювання взятих під варту осіб.

Двічі упродовж доби – увечері 15 та в ніч на 16 вересня 2016 року – розбійник скаржився на проблеми зі здоров'ям. І двічі його возили у лікарню, порушуючи встановлений законом чіткий порядок перевезення таких осіб.

За відсутності наказу керівництва інспектор-черговий самостійно формував конвой у неповному складі й при цьому не забезпечував отримання конвоїрами табельної зброї.

Окрім того, при наявності у Луцькому відділі поліції спеціально обладнаного автомобіля, інспектор за відсутності для цього об’єктивних підстав надавав незаконну усну вказівку транспортувати затриманого автомобілем швидкої медичної допомоги.

Внаслідок цього зловмисник пересвідчився у неналежному конвоюванні з боку службових осіб ІТТ та відсутності у них зброї й реалізував свій злочинний намір.

Уночі 16 вересня цього року, заволодівши у невстановлений досудовим розслідуванням спосіб предметами схожими на гранату та пістолет, погрожуючи їх застосуванням, він змусив беззбройних конвоїрів не чинити опору та утік з-під варти.

Нині 29-річного інспектора обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч.1 ст. 393 Кримінального кодексу України. У ході досудового розслідування він щиро розкаявся у вчиненому.

Далі – слово за судом.

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром