У Луцьку відбудеться міжнародний турнір з алтимат фризбі

02 Листопада 2016, 16:05
3014

Цими вихідними, 5-6 листопада, у Луцьку відбудеться традиційний сьомий Міжнародний турнір з алтимат фризбі – «Кубок Любарта 2016».

Нагадуємо, алтимат фризбі - це командний неконтактний вид спорту з літаючим диском, особливість якого - відсутність суддів та наявність поняття «духу гри», що передбачає взаємоповагу гравців та чесну гру.

«Кубок Любарта» в Луцьку - один із найбільших зальних турнірів з алтимат фризбі на території України. У змаганнях візьмуть участь 8 чоловічих та 6 жіночих команд з трьох країн, а це більше ста учасників із Києва, Львова, Івано-Франківська, Полтави, Харкова, Одеси, Рівного, Бресту, Гродно та Лодзі.

Змагання відбудуться у спорткомплексі «Арена Спорт» та території РКЦ «Адреналін Сіті» за адресою вулиця Карбишева, 1, та триватимуть з 9:00 до 21:00 у суботу, і з 9:00 до 18:00 – у неділю. Фінальні ігри розпочнуться о 16:00 другого дня змагань.

Організаторами турніру виступає клуб «Алтимат Луцьк» на чолі з Богданом Алексєєвим. «Кубок Любарта 2016» відбудеться також за підтримки інтернет-магазину фризбі-дисків «Алтимат Стор» та компанії з доставки питної води «Джерело Здоров’я».

Довідково: Алтимат – це новий для України вид спорту, який прийшов до нас лише нещодавно, в 1995 році. Це найбільш популярний, видовищний і динамічний вид спорту з літаючим диском – фризбі, що поєднує в собі елементи американського футболу, баскетболу та звичайного футболу.

Як і в світі загалом, в Україні цей вид спорту розвивається швидкими темпами. Алтимат фризбі в Україні найбільш розвинутий в Києві, Львові, Харкові, Луцьку, Івано-Франківську та Одесі. Щомісяця відбуваються регіональні або ж міжнародні змагання.

Влітку та восени проводяться турніри на траві та піску, взимку та навесні грають в закритих приміщеннях на паркеті.

Міжнародний Олімпійський комітет у травні 2013 року прийняв заявку на офіційне визнання спортивної дисципліни «алтимат», тим самим прийнявши цей вид спорту в олімпійську родину.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром