Навіщо ходити по олію зі скляною пляшкою: еко-лайфхаки для свідомих лучан

02 Листопада 2016, 15:39
2242 Джерело: likarski-roslini.net.ua

У місті можна при купівлі наливати олію та інші рідини у свою посудину, що дуже зручно й екологічно, а також допоможе зменшити кількість тари, що потрапляє на смітники.

Цим та іншим еко-лайфхаками на час «сміттєвого апокаліпсису» поділилася Юлія Сідімянцева у Facebook.

На її думку, пакети для походу в магазин краще робити самостійно і за можливості не купувати в магазинах. А товари лучанка старається брати без упаковки.

У час, коли влада займається вирішенням проблеми вивозу сміття, містянам варто задуматись, що воно не зникає безслідно:

«Луцьк перетворився на вісник сміттєвого апокаліпсису. 
Гадаю, цими днями лучани отримали привід замислитися, що сміття, яке вони щодня викидають у сміттєвий бак, не зникає звідти безслідно. 
Мешканці села Брище бастують, перекрили дорогу. І я їх чудово розумію. Я би теж не хотіла, щоб біля мого дому збудували гігантську піч для спалювання сміття. Інша справа, якби це був справжній сміттєпереробний завод для виготовлення вторинної сировини. Але ні, ПІЧ! І вся Волинь буде дихати тим отруйним димом.
І поки Микола РоманюкTaras Yakovlev і їх команда вирішують цю проблему, я знову задумалася про те, наскільки багато сміття ми продукуємо», - пише Юлія.

Також вона зазначила, що у місті є точки, де можна купити на розлив олію у свою тару. Таким чином, одна скляна пляшка може врятувати екологію від пластикових, які поки що на переробку не приймають:

«З цією думкою ми з Olena Sidimiantseva пішли сьогодні на ринок і свідомо намагалися купувати товари без упаковки. Заздалегідь узяли з дому кульочки, які нам раніше впарили в супермаркетах (пошиття багаторазових торбинок - в процесі; про це пізніше), накупили овочів.
Потрібна була ще олія. Відомо, що пластикові пляшки з-під олії на переробку поки не приймають. АЛЕ! На Північному ринку (і на інших, певно, теж) можна купити олію на розлив - рафіновану й нерафіновану - у свою тару. Ми використовуємо скляну пляшку. Я її купили за 18 грн в одному з цих "дешевих магазинів" типу "Все по .. грн" чи "АЯ". В ній рівно 1 літр, є позначка. А ще вино продається в таких пляшках із пробкою, яку можна закривати й відкривати.
Дуже зручно, дешево (1л олії - 25 грн), екологічно. Рекомендую!» - йдеться у дописі.


А сміття може бути набагато менше...
А сміття може бути набагато менше...

 

Коментарі
02 Листопада 2016, 18:35
Молодці дівки
02 Листопада 2016, 18:56
кота теж можна використовувати як ємність для олії
02 Листопада 2016, 19:16
це круто..але краще б зробили спочатку смітники по всьому місто на різні види сміття і прості урни, а тоді вже можна і думати як зменшити все це
03 Листопада 2016, 02:10
молодчина
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром