Лучан закликають думати про субсидії вже зараз

15 Вересня 2015, 12:10
2105

Мешканці, які мають необхідність та підстави для отримання субсидій, повинні завчасно звертатися у департамент соціальної політики Луцької міської ради.

Про це сьогодні, 15 вересня, під час оперативної наради Луцької міської ради розповіла директор департаменту Лариса Боярин.

«По заявах і деклараціях нам ще необхідно зібрати всю інформацію про людину, яка претендує на субсидії і лише після того їх призначати. Тому не треба чекати, коли прийдуть великі суми на оплату комунальних послуг, варто звертатися до органів соціального захисту вже сьогодні», – розповіла Лариса Боярин.

Наразі ж у місті житлові субсидії отримують 27 тисяч домогосподарств, з них вперше за призначенням субсидій звернулося 15 807 сімей, а для понад 7 тисяч, їх було призначено автоматично. Крім того, директор департаменту соціальної політика нагадала, що з травня 2015 року набрав чинності новий порядок надання субсидій. Згідно з ним субсидія призначається одному з членів сім'ї, який зареєстрований у житловому приміщені та на якого відкрито особовий рахунок на оплату комунальних послуг.

Окрім того, скасовані всі обмеження щодо майнового стану осіб, які звертаються за призначенням житлових субсидій. Відмову у їх наданні отримають лише ті лучани, які здійснили одноразову покупку на суму понад 50 тисяч гривень.

Також право на субсидії мають сім'ї, у яких особи працездатного віку не працюють, не навчаються та не перебувають на обліку як безробітні, а також ті, що здають житлове приміщення в оренду.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром