Жителі дачних масивів погрожують перекрити дорогу, якщо їм не повернуть маршрутку №4

01 Листопада 2016, 19:37
2565

Мешканці дачних масивів «Калина» та «Промінь» вимагають продовжити маршрут №4 до їхніх домівок.

Про це вони заявили у вівторок, 1 листопада, під час візиту до Волинської обласної адміністрації.

За словами місцевої мешканки Інни Андрейчук, на масиви «Калина» та «Промінь» ще до вчора курсувала маршрутка №4. Але із 1 листопада у перевізника немає дозволу на те, щоб доїжджати до їхніх густонаселених масивів. Тому автобус закінчує свій маршрут у селі Полонка.

«У зв’язку з цим у нас проблеми. У людей діти їдуть до школи, вони їдуть вранці на роботу. У нас на масиві десь 40-45 діток, які їдуть до Луцька в школу», - пояснює Інна Андрейчук.

Вона розповіла, що 1 листопада близько 140 людей взагалі не виїхали із масивів, запізнились на роботу чи до навчальних закладів. Загалом тут проживає близько 240 сімей.

«Міська рада погодила цей маршрут. До неї звернулося наше керівництво дачних масивів. А от в облдержадміністрації дозволу не дали», – каже жінка.

За словами Інни Андрейчук, люди не можуть зрозуміти, чому підприємець і далі не може возити людей далі села Полонка.

До слова, в тому ж самому напрямку курсує сільська маршрутка №201, але вона ходить нечасто, і відповідно не здатна вмістити всіх, хто бажає дістатися до міста.

«Загалом 4-й маршрут вже два роки так їздить. На літо, коли дачний сезон, все нормально. Як тільки настає 1 листопада, виникає проблема, люди мусять знову йти до влади і просити, щоб маршрутці дозволили їхати далі», – зауважує Інна Андрейчук.

Жителі дачних масивів принесли звернення до Департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА, в якому просили дати дозвіл підприємцю довозити їх до домівок.

До людей вийшла поспілкуватися заступниця начальника Департаменту, начальник управління транспорту та інфраструктури Наталія Остапкович, яка запевнила, що проблему оперативно вирішать і вже завтра «чітвірка» курсуватиме звичним маршрутом.

Згодом на своїй сторінці у Facebook відреагував на прихід людей до приміщення ОДА і сам начальник Іван Мирка.

«Персонально доклав величезних зусиль для нормального функціонування рейсів приміських та міських (4-ка). Вже рік там спокій, лад і вдячність людей. Так і буде надалі. Це є прикладом гарної співпраці ОДА і міської влади. Все інше – дурнички, що ведуть до роздратування людей», – написав він.

Та мешканці дачних масивів досі занепокоєні. Вони налаштовані на рішучі дії, якщо питання з проїздом все ж таки не вирішиться у середу, 2 листопада.

«Ми минулого року вже перекривали дорогу. Тому, якщо завтра не буде маршрутки, то ми готові зробити це ще раз», – запевнила Інна Андрейчук.

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
01 Листопада 2016, 23:31
Так ось шановний пене, ждіть 1 го грудня буде продовження з іншими маршрутами - 9, 22, 30 і т.д. Не робіть дурничок.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024