Лучани стали більше скаржитися до міськради

15 Вересня 2015, 10:37
1928

Порівняно з минулорічним періодом кількість скарг збільшилася на 35%.

За звітній період на адресу міської ради надійшло 1895 телефонних звернень громадян. Про це стало відомо сьогодні, 15 вересня, під час оперативної наради Луцької міської ради.

Найбільше лучан турбує електропостачання в житлові будинки та квартири. Звернень такого характеру зафіксовано аж 230. Відсутність електроенергії була викликана як плановими відключеннями, так і аварійним. Усі аварійно-ремонтні роботи виконали працівники філії ПАТ «Волиньобленерго».

Не менше лучани скаржилися на проблеми у житлово-комунальній сфері. Основні прохання жителів міста стосувалися проведення ремонтних робіт на проїжджих частинах доріг та пішохідних доріжках на вулицях: Сосюри, 39; Гордіюк, 25; Дружби Народів,15; Ветеранів,13; Наливайка,10; Сагайдачного,5 Воїнів-Інтернаціоналістів.

Окрім того, лучани наполягали відновити зупинки громадського транспорту на вулиці Львівській біля кіоску «Ремонт взуття» та у кінці вулиці. А от працівники кафе «Бравий Швейк», що на вулиці Лесі Українки,56 скаржилися на те, що з фасаду будинку відшаровується штукатурка та падає на відвідувачів.

196 звернень надійшло стосовно роботи ДКП «Луцьк тепло». Більшість з них була викликана відсутністю гарячого водопостачання у місті. Близько сотні звернень було передано на реагування у «Луцькводоканал». Працівниками підприємства було ліквідовано 11 поривів на водопровідній мережі на вул. Липинського, 1; Арцеулова,5; Рогова, 39; Чорновола,1; Корнійчука. А також прочищено затори на зовнішній каналізаційній мережі на вул. Кравчука,1; Липинського 1,5; Писаревого,4 та Волі,23.

Міський транспорт у Луцьку також викликав багато нарікань. Скарги від городян надійшли на маршрутні таксі №9, 11, 12, 18, 19, 25, 26, 30, 31, 32 та тролейбуси № 4, 5, 6, 15. За інформацією управління транспорту та зв’язку 14 звернень стосувалися етики спілкування водіїв, а решта(22 звернення) - технічні помилки, що відразу ж буди усунені.

Хвилювало жителів міста і неналежне освітлення вулиць та прибудинкових територій. З таким зверненнями від лучан надійшло 31 повідомлення. Усі вони були передані в КП ЛЕП «Луцьксвітло». І досі не виконаними залишилися роботи на вулицях Козакова,1; Гнідавська, 36в; Миру, 50; Офіцерська,1; Рогова,1; Федорова,3.

Про несвоєчасний вивіз твердих побутових відходів та прибирання біля контейнерів заявляли мешканці вулиць: Воїнів-Інтернаціоналістів,2; Арцеулова,9; Ворохіна,15; Гулака-Артемовського,16 та Волі,15. З проханням відремонтувати сміттєві контейнери та встановити кришки на баки звернулись лучани з вулиць Ветеранів,1,3; Захарова,9. Загалом на адресу підприємства «Луцькспецкомунтранс» надійшло 34 повідомлення.

Збільшилася кількість звернень і щодо безпритульних собак. За місяць надійшло 27 телефонних дзвінків, що були передані в КП «Ласка». Телефонували в основному жителі вулиць Кравчука, Дубнівської та Восьмого Березня.

Читайте також: 21 бездомній собаці знайшли нову домівку

Також у міськраді повідомляють, що наразі у місті всі ліфти справні та працюють, адже останнім часом зменшилася кількість скарг стосовно їх зупинки та поломки. Всього за місяць на адресу ПП СРБУ «Волиньліфт» надійшло лише 19 повідомлень.

Знову турбує лучан і забруднене повітря. Мешканці, що проживають в районах Вересневе, ЛПЗ, Конякіна, Івана Франка, Чехова та вул. Кременецької повідомляли, що у вечірні години нічим дихати. Наразі відділ екології працює над цією проблемою.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром