В ОСББ хочуть приватизувати прибудинкову територію

15 Вересня 2015, 10:02
2283

Будинок на вулиці Федорова, 2-Б здали в експлуатацію у 2006 році, а вже у 2007-му мешканці створили ОСББ «Порядок».

Уже в період роботи об’єднання співвласників багатоквартирного будинку за кошти мешканців обгородили прибудинкову територію. Це – близько 250 метрів металічного паркану. Цього року у всіх під’їздах провели капітальний ремонт, пише Четверта влада.

Нині мешканці висловили бажання приватизувати земельну ділянку, на якій розташована споруда, і прибудинкову територію, аби вберегти себе від можливих зазіхань бізнесменів і убезпечити від появи на території будинку різноманітних кафе, магазинів і пабів. Тож на сесію Луцької міської ради подані відповідні документи.


Правління ОСББ «Порядок» звітується перед мешканцями щомісяця. Фінансові звіти вивішуються на інформаційних стендах біля під’їздів, тому кожен мешканець будинку бачить скільки коштів зібрали, скільки було витрачено і на що, які є борги.

У звіті йдеться про те, скільки пішло коштів на електропостачання, вивіз сміття, косіння трави, відшкодування транспортних витрат і господарчо-будівельні матеріали, який фонд оплати праці працівників з нарахуваннями і, звісно, залишок коштів на рахунку за підсумком місяця. Таку інформацію житлово-комунальні підприємства ніколи не оприлюднюють, а якщо й вивішують, то раз на рік.

Крім того, кожного місяця у цьому будинку також розміщують оголошення про боржників, які не сплачують кошти на утримання будинку і прибудинкової території три місяці і більше. Водночас хоча й заборгованість по будинку є, але вона незначна і люди стараються своєчасно сплачувати.

Якщо в когось із мешканців будинку є питання стосовно використання коштів, то він може у будь-який час прийти до голови ОСББ і ознайомитися з усіма фінансовими документами та отримати пояснення.

Загальні збори мешканців в будинку на Федорова, 2Б проводяться двічі на рік: навесні голова ОСББ доповідає скільки коштів накопичилось за зимовий період і збори приймають рішення куди ці кошти спрямувати, які провести ремонтні роботи, а восени голова ОСББ вже інформує які саме роботи провели і скільки коштів на це пішло.

Наступного року в ОСББ «Порядок» планують всановити сучасний дитячий майданчик.

 

Коментарі
15 Вересня 2015, 17:42
я щиро радію за тих людей, які наводять порядок на подвір ях. але не знаю .чи вдасться вам приватизувати. дуже великий бюрократ в земельній -Данилюк чи Данильчук.І якщо на вашу територію зазіхне власниця ,,КНЯЖОГО ДВОРУ,, Павлович чи подібні їй хапуги.багато поту проллєте,поки впораєтесь з нею.Зичу вам успіху в приватизайії від щирого серця, бо самі пройшли такий шлях.
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром