Як правильно засмагати: поради від луцьких лікарів

12 Червня 2019, 20:01
фото ілюстративне 2465
фото ілюстративне

Сонячні ванни дуже корисні для здоров'я. Сонячне світло має антибактеріальну, проти грибкову дією і насичує організм вітаміном D. Однак, засмагати необхідно правильно.

Про це пишуть на сторінці КП «Луцький Ц П М Д» - поліклініка 1 у мережі Facebook.

 Є декілька типів сонячних променів, які люди отримують під час засмаги:

1. Промені видимого (білого світла) – білий світ сонця складається з семи різних кольорів світла, як видно у веселці. Кожний колір має певний вплив на організм.

2. Інфрачервоне світло – це світло дає тепло. Тепло цих променів може заспокоїти м'язи, зменшити набряклість і полегшити біль.

3.  Ультрафіолетові промені – ці промені важливі. Вітамін D надходить в організм під дією ультрафіолетових променів, які потрапляють на шкіру. Сонячне світло насправді є найкращим джерелом вітаміну D. Дефіцит вітаміну D викликає захворювання кісток, відоме як рахіт.

Не тільки шкіра, потребує сонячного світла, але і усе тіло потребує сонячного проміння. Сонячні ванни корисні для поліпшення здоров'я і підвищення імунітету організму.

Як засмагати правильно і безпечно?

1. Засмага йде на користь протягом перших десяти – тридцяти хвилин. Якщо вам спекотно, або тіло відчуває дискомфорт, це означає, що занадто велика кількість сонця, тому рекомендується трохи охолодитися у воді та побути у місці де менше прямих сонячних променів.

2.Бережіть від сонця голову й очі.

3. Краще засмагати вранці або ввечері. Ніколи не засмагайте протягом дня, тому що це викличе захворювання шкіри і ви можете отримати сонячний опік.

4.Найкращим варіантом для засмагання вважається час, коли сонячне світло не такий інтенсивний. Це час з 9 до 11:00 ранку та з 16:00 до 19:00  вечора.

4. Ви повинні споживати воду в помірній кількості, коли засмагаєте, щоб уникнути зневоднення.

5. Не забудьте нанести сонце захисний крем перед засмагою.

3. Коли ви закінчите засмагати, ви повинні негайно прийняти прохолодний душ або витерти своє тіло за допомогою холодної тканини.

Чим може зашкодити надмірне захоплення засмагою?

1. Знижує захисні сили організму, знижує його здатність нейтралізувати нітрати і отрутохімікати.
2.  Може провокувати розвиток злоякісних пухлин, переважно раку шкіри та інших серйозних захворювань.

У групі ризику:

1. люди зі світлою шкірою;
2. люди із родимками;

3.в чиїх сім'ях була діагностована меланома.

«Однак, якщо ваше здоров'я має деякі індивідуальні особливості сприйнятливості до зовнішніх природних факторів, насамперед — обов'язково порадьтеся з лікарем», – йдеться у повідомленні.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39