У Луцьку говоритимуть про поширення куріння серед молоді

12 Червня 2019, 12:19
Фото ілюстративне 3944
Фото ілюстративне

У Луцьку в Молодіжному центрі Волині відбудеться круглий стіл «Поширення куріння серед молоді Волині. Виклики, загрози та рішення» в рамках всеукраїнської кампанії «Молодь вільна від куріння».

14 червня об 11:00 участь у заході запрошують взяти народних депутатів, представників та депутатів Луцької міської ради, Волинської обласної ради та ОДА, громадських активістів, представників молодіжних організацій, молодіжних рад, ЗМІ та всіх зацікавлених темою круглого столу, – пише ВАР.

Співорганізаторами круглого столу є ГО «Креативний простір «Озерний вітер», Молодіжний центр Волині, Громадський сектор Євромайдану, ГО «Центр громадянського представництва «Життя».

В Україні ведеться агресивна кампанія рекламування тютюнових виробів в магазинах і кіосках, спрямована на дітей і підлітків. Це призводить до того, що куріння стає соціально прийнятним. Учні молодшої та середньої школи вкрай схильні піддаватися впливу реклами і просування тютюнових виробів.

Окремо треба зазначити на тенденцію поширення серед молоді шкідливих для здоров’я тютюнових виробів для нагрівання, IQOS, електронних сигарет та кальянів, які зазвичай дозволені для куріння навіть у громадських закладах харчування.

Як зазначають соціологи, поширеність куріння в Україні впродовж 2009-2014 років стрімко йшла на спад. Проте в останні роки ця тенденція різко припинилась. Згідно опитування КМІС, проведеного 9-20 лютого 2019 року щоденно курять 42% чоловіків і 9% жінок. На початку 2019 року 24,2% дорослих українців були щоденними курцями (42,2% чоловіків і 9,4% жінок) і ще 2% дорослих курили час від часу.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024