«Крапку ми не ставимо – до нових зустрічей», – депутати контролюватимуть забудовника на Відродження

31 Жовтня 2016, 16:27
1880

Проект забудови на проспекті Відродження прошов експертизу на міцність, надійність та довговічність та отримав позитивну оцінку.

Про це на комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження розповіла представник державної будівельної експертизи Ольга Мамедова у понеділок, 31 жовтня.

Нагадаємо, що забудовник, якому заборонили будувати торгово-офісне приміщення з житловими приміщеннями біля будинків №47 та №53 по проспекту Відродження, повторно подав декларацію на початок будівельних робіт.

Вона також повідомила, що забудовник скорегував проект та виправив помилки. Відтак, зменшилася умовна висота будівлі. Попри це кількість поверхів не змінилася – їх залишиться 10.

Умовну висоту, за словами Ольги Мамедової, зменшили за рахунок розміщення на останньому поверсі творчих майстерень. Передбачається, що у будинку розміститься 56 квартир. Проте мешканці сусідніх будинків переконані, що території не вистачить для забезпечення будівництва.

«Будинок ще збільшується, куди він вилізе, я не знаю. Для будь-якого будівництва потрібна площадка саме для будівництва, колія для крана, для розгрузки, заїзд, туалет.  Де на тій території це все можна організувати? Це що в мене буде кран по балкону шурати?», – наголосив один з мешканців.

Голова комісії Андрій Козюра також зауважив, що забудовник кілька разів подавав різні проекти. Відтак наголосив, що після того, як забудовник подасть декларацію, варто перевірити, чи збігається затверджений проект із тим, який подавали для перевірки. У разі виявлення помилок – подавати до суду і визначати на предмет дотримання будівельних норм.

Крім того, наголосив, що комісія продовжить слідкувати за діями забудовника та контролювати будівництво. Про будь-які дії забудовника мешканців попросили повідомляти комісію.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024