Із ротою «Світязь» на схід вирушили жінка-офіцер та священик

14 Вересня 2015, 16:55
2809

У лавах роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» відбулася чергова заміна.

Для багатьох хлопців міліцейського підрозділу з Волині ця ротація вже третя, для декого – четверта. Досвідчені правоохоронці, які пройшли випробування боями під Іловайськом та Вуглегірськом, виконують бойові завдання у самому серці воєнних перипетій, в гарячих точках Луганщини та Донеччини, повідомляють на сайті волинської міліції.

Разом із бойовими побратимами на східні рубежі вперше вирушили жінка-офіцер та священик.

В очах міліціонерів немає страху та сумнівів, всі налаштовані рішучо, адже їдуть на окуповані східні території, не воювати, а відстояти незалежність і повернути мир у домівки українців.

Бійці вишикувались на плацу в плямистих одностроях. Керівник спецпідрозділу доповів начальникові УМВС України у Волинській області Петру Шпизі про готовність особового складу до несення служби у зоні проведення АТО.

«Чітке виконання вказівок керівників, дисципліна й надійна підтримка побратимів дозволять вам успішно пройти всі випробування», – з такими словами перед особовим складом виступив генерал-майор міліції Петро Шпига.

Очолив зміну добровольців командир роти Сергій Козак – досвідчений воїн, за плечима якого не одне бойове хрещення. Однак на передову, як очільник «Світязя», їде вперше.

«Для мене велика честь перейняти естафету від Олександра Фацевича і очолити славнозвісний підрозділ. Я переконаний: у колективі повинна панувати довіра, підтримка та взаємодопомога – завдяки цьому підрозділ зможе успішно виконати поставлені завдання. Свій авторитет та можливості «Світязь» не раз демонстрував на передовій, тож цілком впевнений, що задану «висоту» втримаємо й надалі», – сказав  Сергій Козак.

Цього разу разом з чоловіками вперше на східні кордони вирушає жінка – справжній «бойовий» старший інспектор роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» Наталія Герасимчук. Вона впевнена, що із таким колективом не страшно навіть на передовій, а тому готова нарівні із чоловіками нести службу та виконувати усі завдання, поставлені керівництвом АТО.

«Так склалося, що я – перша жінка у лавах міліції Волині, яка їде на передову. У підтримці своїх колег впевнена на сто відсотків, адже вони – справжні чоловіки. До відрядження готувалася нарівні з хлопцями, проходила курс відповідної підготовки. У підрозділі для нас, жінок, виключень немає, поряд з цим, ми завжди можемо розраховувати на сильне чоловіче плече», –  зауважила  Наталія Герасимчук.

Разом із добровольцями на схід вирушив настоятель Свято-Георгіївського храму протоієрей Олександр Мазурак. У священика своя особлива місія, адже у зоні воєнного конфлікту духовний наставник підтримуватиме правоохоронців у хвилини відчаю.

«Кожен з нас повинен віддати свою частку у відновлення миру на нашій землі. Своєю чергою я, як священнослужитель, у цій справі маю свою місію – передати Дух і Слово Боже не тільки для військовослужбовців, але й місцевому населенню», – поділився  протоієрей Олександр Мазурак.

Після благословення духівника міліціонери попрощалися з рідними. Міцно обіймаючи, щирими та добрими словами рідні та друзі зичили бійцям успішного виконання завдань та швидкого повернення додому.







 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром