У Луцьку засудили студента коледжу СНУ, який вимагав гроші від неповнолітньої

07 Червня 2019, 14:35
Фото ілюстративне 2398
Фото ілюстративне

Луцький міськрайонний суд Волинської області виніс вирок у справі про вимагання грошей неповнолітнім студентом Коледжу технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

22 березня 2019 року, близько 15:40, погрожуючи розповісти небажану інформацію щодо теж неповнолітньої дівчини, вимагав від неї 300 доларів США, – інформує ІА «Конкурент».

При цьому обвинувачений погрожував дівчині, шарпав її одяг та видавав себе за представника правоохоронних органів, показавши несправжнє посвідчення.

Під страхом розправи, потерпіла змушена була підкоритися. У той самий день вона передала йому 300 доларів. Однак на цьому злочинець не зупинився. До 3 квітня від тероризував її, надсилаючи смс-повідомлення з вимогою передати йому ще 4 тисячі гривень. При цьому погрожував фізичною розправою. Аби та не сумнівалася в правдивості його намірів, злочинець надіслав фото будинку, у якому дівчина проживала з матір’ю. Таким чином показував, що знає, де та живе. Тож дівчина віддала гроші, які вимагав студент.

Поліція кваліфікувала такі дії як вимагання, що поєднане з погрозою насильства та самовільне присвоєння владних повноважень. Допитаний у суді свою провину визнав та розкаявся.

Між ним та прокурором уклали угоду. Його визнали винним та присудили до 3 років позбавлення волі, однак зрештою домовилися про іспитовий термін на два роки, якщо той не попадеться на злочині та буде виконувати вимоги суду.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром