Лесі Українки: підготували місце для нових дерев

29 Жовтня 2016, 12:24
1810

На вулиці Лесі Українки готуються до посадки шестиметрових лип.

Роботи розпочали у п’ятницю, 28 жовтня, повідомляють журналісти видання «Волинь24».

На вулиці Лесі Українки вирили три ями, в яких згодом посадять дерева. Цікаво, що для цього робітникам довелось демонтувати нещодавно покладену бруківку.

Нагадаємо, наприкінці вересня Луцький міський голова Микола Романюк заявляв про те, що більшість дерев, які довелось залишити через протести мешканців на вулиці Лесі Українки, аварійні.

Читайте також: Лесі Українки: реконструкція чи «дерибан»?

«Аварійні дерева можуть впасти в будь-який час, але прибирати їх будуть ті депутати і активісти, які не давали їх зрізати. Список у нас є», – підкреслив тоді мер.

Водночас начальник відділу благоустрою департаменту ЖКГ Ольга Люфт розповідала, що на Лесі Українки планують посадити 28 лип висотою від п’яти до шести метрів. Діаметр стовбура нових дерев – до 10 сантиметрів. Їх посадять на місці зрізаних восьми, а також на ділянках, де досі дерев не було. 

Також на центральній пішохідній вулиці посадять близько п’ятдесяти кущів самшиту.

Чиновниця запевняла, що кущі почнуть садити у середині жовтня, а дерева – в листопаді. Втім, кущів на вулиці поки немає.

До слова, прокуратура області розпочала два кримінальні провадження щодо ремонту центральної вулиці Луцька Лесі Українки.

Крім того, із самого початку реконструкції пішохідної вулиці міста навколо цієї теми виникають постійні скандали як щодо доцільності такого ремонту, так і щодо збереження історичної автентичності та зелених насаджень.

Нагадаємо, що під час реконструкції Лесі Українки робітники зрізали кілька дерев, проти чого активно виступила група лучан. Луцький міський голова Микола Романюк прийшов на зустріч з активістами та пообіцяв зупинити вирубку дерев. В результаті більшість старих дерев залишили на вулиці.

Читайте також: Ремонт вулиці Лесі Українки лише створює проблеми: депутат міськради

Більше про скандальну реконструкцію вулиці можна прочитати тут.



 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром