У Луцьку врятували потопельника

05 Червня 2019, 14:58
Фото ілюстративне 2794
Фото ілюстративне

Бригади екстреної медичної допомоги провели дві успішні реанімації.

4 червня о 12:26 в ЦОД поступило звернення з приводу утоплення у Луцьку. Викликаюча повідомила, що потопельника витягнули з води рятувальники та почали самостійно проводити масаж серця, – пише Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на сторінці у Facebook.

По приїзді бригади ЕМД у потерпілого були відсутні ознаки життя. Встановивши ларенгіальну маску, бригада продовжила реанімаційні заходи. Через 4 хвилини потерпілому відновили дихання та серцебиття. Хворого, з постреанімаційною підтримкою, госпіталізовано в МКЛ.

О 15:37 поступило звернення з приводу утоплення дитини у с. Велимче Ратнівського р-ну. Дитина знаходилась понад 2-і хвилини у воді без свідомості. До приїзду бригади родичі проводили базові реанімаційні заходи. Бригада Ратнівського відділення ЕМД п. Велимче прибула на виклик через 2хв. Керівник бригади разом з водієм продовжили проводити розширені реанімаційні заходи. На допомогу бригаді прибули ще два водія та відповідальний фельдшер даного пункту, які були вільні від роботи, та випадково взнали про цей нещасний випадок . На 26 хвилині проведення реанімаційних заходів відновилось самостійне дихання та серцебиття. Потерпілий з постреанімаційною підтримкою доставлений в реанімаційне відділення Камінь-Каширської ЦРЛ.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром