Лучан навчили, як вимагати прозорості від депутатів

14 Вересня 2015, 14:25
1690

У Луцьку відбувся тренінг для волонтерів Громадського руху ЧЕСНО.

У неділю, 13 вересня, пройшов тренінг, під час якого учасники збирали підписи під петицією до кандидатів на місцевих виборах-2015. Про це подомляє прес-центр ЧЕСНО на Волині.

На тренінгу волонтерам розповідали про роботу Громадського руху ЧЕСНО, кампанію «Стеж за грошима» та новий закон про вибори.

Окрім теоретичної частини тренінгу, учасники змогли спробувати свої сили на практиці. Вони розпочали роботу зі збору підписів серед лучан під петицією з вимогою до кандидатів звітувати перед громадськістю.

Згідно з петицією, учасники майбутніх перегонів мають до 1 жовтня оприлюднити декларації кандидатів у депутати про доходи за 2014 рік та до 20 жовтня оприлюднити проміжні фінансові звіти про виборчу кампанію 2015 року. Громадський рух ЧЕСНО закликає лучан не боятись ставити підписи під петицією та цим вимагати від кандидатів звітності про витрати на виборах.

Загалом кампанія «Стеж за грошима» покликана змусити представників політичних партій, що будуть балотуватися, та кандидатів на пост міського голови, оприлюднювати свої доходи та витрати на передвиборчу кампанію. Рух ЧЕСНО працюватиме, аби не дозволить приховати джерела фінансування перед виборами, та закликає лучан посприяти цьому своїми підписами під петицією.

У прес-центрі нагадують, що набір волонтерів для роботи в ЧЕСНО на Волині продовжується. Усіх охочих долучитись просять заповнити реєстраційну форму.

Довідково: ЧЕСНО - це громадський рух, започаткований групою активістів спільно з представниками партнерства «Новий Громадянин» у 2011 році - рівно за рік до чергових парламентських виборів в Україні. Своєю метою активісти називають активізацію суспільства задля очищення влади від недостойних депутатів. Символом Руху став часник - засіб дезінфекції та боротьби з «нечистою силою» у політиці.

За час своєї діяльності активісти реалізували кілька масштабних кампаній, зокрема «Фільтруй Раду!»(2011-2012рр.), «Фільтруй владу» (2013-2014рр.), здійснили експрес-аналіз «Уряду народної довіри» (2014р.), провели кампанії «Чесний кандидат» та «Чесний депутат». Під час місцевих виборів цього року Громадянських рух ЧЕСНО працює над кампанією «Стеж за грошима» з метою домогтись прозорості фінансування передвиборчих кампаній кандидатів та партій.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром