«Теремно хліб» можуть оштрафувати за завищену ціну на товар

04 Червня 2019, 16:54
Фото ілюстративне 2998
Фото ілюстративне

Підприємство «ТЕРЕМНО ХЛІБ» протягом 2017 року без належного економічного обґрунтування збільшувало вартість хліба масового споживання.

Про це встановили у відділенні за результатами аналізу оптово-відпускних цін на хліб масового споживання,  – йдеться на сайті  Волинського відділення Антимонопольного комітету України.

Відсутність економічного обґрунтування встановили при формуванні Товариством витрат на природний газ, електричну енергію та витрат на збут.

Такі дії ПрАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» щодо встановлення та застосування протягом 2017 року завищених, економічно необґрунтованих оптово-відпускних цін на хліб масового споживання містять ознаки зловживання домінуючим становищем на ринку оптової реалізації хліба та хлібобулочних виробів в територіальних межах районів Волинської області та кваліфікуються за статтею 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції».

При цьому, Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду  у травні 2018 року підтвердив домінуюче становище «ТЕРЕМНО ХЛІБ» на ринку оптової реалізації хліба та хлібобулочних виробів в територіальних межах районів Волинської області.

Враховуючи зазначене, адміністративною колегією Відділення розпочато розгляд справи та проводиться збір та аналіз доказів. Під час розслідування справи здійснять аналіз обґрунтованості оптово-відпускних цін на хліб масового споживання протягом 2018 року та січня-травня 2019 року.

При доведенні порушення законодавства підприємством про захист економічної конкуренції, передбаченого статтею 13  Закону України «Про захист економічної конкуренції», штрафні санкції для Товариства становитимуть до 10 відсотків доходу суб’єкта господарювання від реалізації продукції за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром