«Волиньгаз» погрожує перекрити подачу газу «Луцьктеплу» через борги

28 Жовтня 2016, 12:11
2055 Джерело: patrol.lutsk.ua

У ДКП «Луцьктепло» вимагають погасити заборгованість за розподіл природного газу, в інакшому випадку ПАТ «Волиньгаз» припинить співпрацю з комунальним підприємством.

Про це йшлося у п’ятницю, 28 жовтня, під час засідання комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Член Правління ПАТ «Волиньгаз» Андрій Тимчишак зауважив, що відповідно до договорів, борг у розмірі 14 мільйонів гривень уже мали погасити. Через борги на приватному підприємстві теж погіршилися умови, тому газовики бачать два варіанти для комунального підприємства – підняття тарифів або ж допомога з міського бюджету. Але борги у будь-якому разі необхідно погасити найближчим часом грошовими коштами, а не пільгами і субсидіями.

В свою чергу, директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна зауважила, що ситуація не є аж такою критичною, тому їй незрозуміла така позиція «Волиньгазу». Крім того, директорка наголосила, що газовикам неодноразово пропонували реструктуризацію боргу, втім представники підприємства на це не погоджувалися.

Таку позицію у ПАТ «Волиньгаз» пояснюють тим, що у разі реструктуризації боргу відносини між підприємствами почнуться «з чистого листа». Щоб прийняти таке рішення, треба бути певними у тому, що суми покриватимуть вчасно, а після тривалої співпраці у приватному підприємстві уже не довіряють представникам «Луцьктепла».

Втім, після виплати боргу представники «Волиньгазу» готові обговорити співпрацю на нових умовах, зокрема, враховуючи і можливу оплату за розподіл природного газу до 20% пільгами і субсидіями.

У підсумку члени комісії порадили обом сторонам домовитися впродовж двох тижнів щодо проблемних питань нинішнього боргу і можливості його реструктуризації.

Коментарі
28 Жовтня 2016, 17:21
які приторговують народним добром ГАЗОМ лякають іншіх прихватизаторів майна Украінців. може іх на соловкі відправити покі не повтікали до себе в америку
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром