«Це не навчання», – правоохоронці просять лучан «іти назустріч» рятувальникам під час евакуації

04 Червня 2019, 12:46
правоохоронці перевіряють інформацію про замінування 2882
правоохоронці перевіряють інформацію про замінування

Правоохоронці просять лучан віднестить із розумінням та «іти назустріч» рятувальникам, котрі перевіряють «заміновані» об'єкти у місті.

Про це стало відомо у вівторок, 4 червня, під час брифінгу у Головному управлінні Національної поліції у Волинській області.

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника ГУНП у Волинській області Сергій Козак зазначив, що людям потрібно виконувати вказівки рятувальників та правоохоронців під час евакуації або перевірки «замінованих» будівель.

«Хотілось звернутись до керівників установ з розумінням відноситись і з прибуттям наших фахівців виконувати рекомендації і вказівки наших вибухотехніків. Бо на місці вони приймають рішення про проведення тих чи інших заходів. Треба дослухатись до їх рекомендацій. Якщо він каже, що оце треба зробити, а оце можна не робити, то прохання – іти назустріч», – зазначив правоохоронець.

Заступник керівника слідчого управління Головного управління Національної поліції Андрій Литвин додав, що це дуже затратна частина – виїзди на місце події, огляди будівель з залученням відповідної кількості особового складу.

«Це унеможливлює реагування на ті чи інші повідомлення, що надходять поточно протягом дня», – зазначив він.

Сергій Козак додав, що для перевірки усіх повідомлень про замінування залучають працівників поліції, рятувальників, а також медиків та «швидкі» допомоги.

«Наразі не можемо сказати, які збитки має місто через ці «мінування». Також у нас не було повідомлень про постраждалих під час евакуації», – заявив правоохоронець.

Нагадаємо, що за останні чотири дні у Луцьку повідомили про 80 «замінованих» об’єктів. Загалом рятувальники отримали 14 повідомлень.

Читайте також: У Луцьку «замінували» дитсадок.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром