За чотири дні – 80 об’єктів: у поліції розповіли про «замінування» в Луцьку

04 Червня 2019, 10:44
брифінг щодо замінування в Лцьку 2543 Джерело: ВолиньPost
брифінг щодо замінування в Лцьку

За останні чотири дні у Луцьку повідомили про 80 «замінованих» об’єктів. Загалом рятувальники отримали 14 повідомлень.

Про це стало відомо у вівторок, 4 червня, під час брифінгу у Головному управлінні Національної поліції у Волинській області.

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника ГУНП у Волинській області Сергій Козак зазначив, що Волинська область – не єдина, де отримували повідомлення про замінування.

«За крайні чотири дні отримували ці повідомлення. Надіємось, що вчорашній день був останнім. Ми не єдина область, до нас ця черга «мінування» дійшла. Майже у всіх областях це відбувається. 31 травня на електронну пошту ДСНС у Волинській області надійшло повідомлення про замінування 10-ти об’єктів. Рятувальники відразу повідомили СБУ та правоохоронців. Перевірили достовірність інформації у цьому повідомленні. У суботу повідомили про мінування офісу Володимира Зеленського і зоопарку. Загалом отримали 14 повідомлень, а це – 80 об’єктів. Тільки вчора повідомили про замінування 49-ох об’єктів. Деякі об’єкти «мінували» по декілька разів», – розповів Сергій Козак.

За вчорашній день 63 об’єкти мінували у всій Україні.

«Основна кількість повідомлень надходить з адрес, котрі знаходиться в Російській Федерації. Складність полягає в тому, що є міждержавні угоди і вирішення цих питань із цивілізованими країнами відбувається легко. Проблема в тому, що з Росією це вирішити на даний час неможливо», – додав Сергій Козак.

Повідомлення надсилають російською мовою. В них зазначають, які об’єкти заміновані. За словами заступника начальника слідчого управління ГУНП у Волинській області Андрія Литвина, поштові адреси постійно змінюють, жодна не повторювалась двічі.

«Розкладка є однаковою. Повідомлення присилає одна особа, але постійно змінює електронні адреси. Це різні адреси, які не дублюються. Провайдер – «МетаUA». Всі сервери в Російській Федерації знаходиться», – розповів правоохоронець.

Загалом за 12 місяців 2018-го року в Волинській області зареєстрували 3 повідомлення про замінування. Наразі встановлені всі особи та притягнуті до відповідальності. За 4 місяці 2019-го року було 5 подій з повідомленнями про замінування, особи встановлені та притягнуті до відповідальності

Читайте також: Супермаркети, заправка, лікарні: що мінували в Луцьку

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром