Відродження: забудовник знову хоче почати будівництво скандальної багатоповерхівки

28 Жовтня 2016, 11:04
2193

Забудовник, якому заборонили будувати торгово-офісне приміщення з житловими приміщеннями біля будинків №47 та №53 по проспекту Відродження, повторно подав декларацію на початок будівельних робіт.

Про це стало відомо у п’ятницю, 28 жовтня, під час засідання комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Нагадаємо, між будинками №47 та №53а на проспекті Відродження планували побудувати торгово-офісне приміщення з житловими приміщеннями, проте мешканці сусідніх багатоповерхівок стверджували, що будівництво незаконне.

Пізніше жителі будинків 53а і 47, що на проспекті Відродження, досягли своєї мети. За результатами перевірки відділу державного архітектурно-будівельного контролю міської ради, скандальне будівництво припинили. Забудовника оштрафували на 130 тисяч гривень.

Втім, цього разу мешканцям стало відомо, що забудовник знову подав декларацію на початок будівельних робіт. Підтвердив цю інформацію і начальник відділу архбудконтролю Луцької міськради Юрій Маслюк.

Він зауважив, що забудовник уже двічі намагався заново зареєструвати будівництво. Перше звернення було тиждень тому, проте його відправили на доопрацювання. Вчора забудовник повторно просив зареєструвати декларацію на початок будівельних робіт, проте на зауваження працівників архбудконтролю не відреагували. Тому документи знову повернули на доопрацювання.

Юрій Маслюк також додав, що попередні дії представників відділу архбудконтролю щодо скасування декларації наразі оскаржують в суді, адже представники обласного ДАБІ запевняють, що під час перевірки міський відділ порушив відповідний порядок.

Крім того, архітектор Андрош Бідзіля, якого зазначили у минулій декларації проектувальником, повідомляв, що відмовиться від архітекторського нагляду. Втім, у новій декларації проектувальник лишився той самий. Як склалася така ситуація, наразі дізнатися не вдалося, адже на засідання комісії не з’явився ні забудовник, ні проектувальник.

У підсумку члени комісії вирішили зібратися повторно, запросивши забудовника, проектувальника та ініціативних мешканців, і детальніше розібратися у ситуації.

Коментарі
28 Жовтня 2016, 17:37
І опять бідзіля! Таки Он! Проєктант наш, застужено- заслужений во многих местах! У парку коптильня, тфу- купальня, коло фонтана в центре - висотки-хмарачоси- на кладовіще дома на костях- кругом єтот неугомонний типа где-то как-би архитектор! Где воняєт- там и Он! Один Пормень чого варт! А может таки ну єго, пративного? В закарпаття вислать зіпсує турістіческий край!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром