Систему каналізації та водопостачання міста можуть реконструювати

28 Жовтня 2016, 10:25
1818 Джерело: wikimapia.org

КП «Луцькводоканал» за підтримки Луцької міської ради подало заявку на участь в проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України».

Про це повідомляють у прес-службі комунального підприємства.

Цей проект реалізують уряд України спільно з Європейським інвестиційним банком, який планує виділити на його реалізацію 10,9 мільйонів євро під 3% річних терміном на 25 років з п’ятирічним пільговим періодом

Метою проекту є зменшення негативного екологічного впливу від діяльності КП «Луцькводоканал» на стан довкілля, підвищення якості послуг з централізованого водопостачання та водовідведення для споживачів, покращення фінансового та технічного стану підприємства.

Проектом передбачено наступні заходи:

  • модернізація технологічної системи станції водопідготовки Дубнівського водозабору у Луцьку;
  • реконструкція ділянок водогону діаметром 600 мм;
  • реконструкція каналізаційних очисних споруд Луцька з добудовою блоку біоенергетичної переробки та утилізації відходів, очищення стічних вод; 
  • оновлення автомобільного парку спеціального призначення.

Завдяки реалізації проекту в частині реконструкції очисних споруд міста, зменшиться вартість очистки стоків, відбуватиметься заощадження електроенергії, а також зменшиться вміст шкідливих речовин, які потрапляють у річку Стир.

Модернізація технологічної системи станції водопідготовки Дубнівського водозабору дозволить поліпшити якість питної води та привести її до європейських стандартів. Цього планують добитися за рахунок встановлення сучасних фільтрів, за допомогою яких можна буде видаляти забруднення сполук заліза безпосередньо на фільтруючих шарах. На сьогоднішній день уже закуплено 10 фільтрів та комплектуючі матеріали до них, але їх ще потрібно вмонтувати у систему.

Окрім цього, для покращення та надійності водопостачання заплановано замінити 7 км водогону, який внаслідок тривалої експлуатації потребує повної заміни.

Лучани також можуть долучитися до обговорення проекту. Свої пропозиції можна надсилати на електронну пошту [email protected].

Довідка: В Україні вже є приклади позитивного освоєння коштів по Проекту розвитку міської інфраструктури на водоканалах  міст: Коломия, Нова Каховка, Дрогобич, Черкаси, Харків, Чернігів, Камянець-Подільський, Івано-Франківськ, Новоград-Волинський та Калуш. У кожному випадку досягнуті результати перевищили очікувані.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром