Ім’я начальника новоствореного відділу архбудконтролю тримають у секреті

14 Вересня 2015, 11:49
2243

Новий відділ державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради так і не запрацював на початку вересня, як було анонсовано на одній із сесій Луцької міської ради.

Заступник мера Лариса Соколовська розповіла, що положення про роботу відділу затверджено, визначено штат у кількості 7 працівників, а також 19 серпня проведений конкурс на заміщення вакантних посад.

«Існуюча інспекція архбудконтролю повинна була на початку місяця передати по акту нам всі справи. Однак Кабінет Міністрів України ще не розробив ряду піднормативних актів, які б регламентували цю передачу», – прокоментувала ситуацію Лариса Соколовська.

З цієї ж причини ще досі офіційно не призначений начальник відділу.

«Я не буду називати вам прізвищ претендентів. Скажу лише, що їх було двоє. Один із них не з’явився», – розповіла заступниця Луцького міського голови. – Відділ ще не укомплектований повністю, майбутні працівники проходять спецперевірки».

Крім того, Район.Луцьк отримав офіційну відповідь від Луцької міської ради за підписом першого заступника мера Тараса Яковлева щодо роботи новоствореного відділу. Згідно зі штатним розписом у відділі працюватиме начальник, його заступник, три інспектори, юрист та головний спеціаліст.

Ім’я начальника новоствореного відділу і цього разу ніхто не назвав. У відповіді зазначено, що «конкурс на заміщення вакантної посади начальника відділу відбувся», однак прізвище кандидата міські чиновники називати відмовляються, мотивуючи це тим, що він ще проходить спецперевірку, а відтак не призначений офіційно.

У міській раді обіцяють, що відділ державного архітектурно-будівельного контролю розпочне свою роботу відразу на наступний день після затвердження акта спільної комісії з передачі відповідної документації та вирішення питань, пов’язаних з його утворенням та фінансування.

Те, що мерія готова до створення такого відділу, підтвердив і депутат міськради, член будівельної комісії Сергій Волик.

«Єдине, поки не прийшов наказ «згори» про те, як мають розподілятися функції між вже існуючою інспекцією архбудконтролю і відділом міськради. Загалом позитивно оцінюю створення такої інстанції саме в міській раді: тепер ми отримали механізми впливу на незаконну забудову», – переконаний Сергій Волик.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром