Які особисті речі можна брати у відпустку за кордон

03 Червня 2019, 20:12
Які особисті речі можна брати у відпустку за кордон 1743
Які особисті речі можна брати у відпустку за кордон

Про правила митного контролю під час пропуску товарів, які допоможуть громадянам спакувати свої валізи та заповнити багажні відділення автівки у закордонних мандрівках під час літньої відпустки продовжує інформувати Волинська митниця ДФС. 

Загалом, під час планування відпустки за кордоном варто пам’ятати, що речі, які громадяни беруть із собою, вони не повинні використовувати у підприємницьких цілях, бо мають у законодавстві визначення: особисті речі для власного споживання. 

Серед основного до особистих речей, які ви сміливо можете покласти у валізу у кількості, що забезпечує потреби людини на період поїздки, зараховують:

  1. Товари особистої гігієни та індивідуальні косметичні засоби;
  2. Одяг, білизна, взуття, що мають суто особистий характер, призначені для користування саме цією людиною і мають ознаки таких, що були у вжитку;
  3. Особисті прикраси, серед яких з дорогоцінними металами та камінням, які мають ознаки таких, які уже використовували;
  4. Обґрунтована кількість електроніки для використання однією людиною (наприклад: телефон, фотоапарат, ноутбук, флеш-карта, переносний радіоприймач чи телевізор, магнітофон, проектор тощо);
  5. Індивідуальні вироби медичного призначення для забезпечення життєдіяльності людини та контролю за станом її здоров’я (наприклад: тонометр, електронний (але не ртутний!) термометр, інсулінові шприци у кількості, співставній з тривалістю поїздки тощо);
  6. Дитячі або інвалідні коляски у кількості, що відповідає кількості дітей або інвалідів, які перетинають кордон;
  7. Переносні музичні інструменти, але не більше двох інструментів на людину;
  8. Індивідуальне письмове та канцелярське приладдя;
  9. Годинники, але не більше двох на людину.
  10. Індивідуальне спортивне спорядження.

Загалом, у зарахуванні товарів до особистих речей діє просте правило. Це – товари, що призначені для забезпечення повсякденних потреб конкретної людини, призначені для використання саме цією людиною в адекватних до її фізіологічних потреб обсягах (на період поїздки).

Особисті речі можна вивозити через автомобільні пункти пропуску в обох напрямках, пред’являють їх до митного контролю шляхом учинення дії – вибору смуги руху «зелений коридор» або усно, під час опитування. Особисті речі, незалежно від їхньої ваги або ціни, не оподатковують  митними платежами та звільняють від подання товаросупровідних документів.

Хоча за бажанням власника зафіксувати перелік особистих речей, які він перевозить через кордон, декларування може відбуватись у письмовій формі.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024