Дерибан по-луцьки: сину депутата продали земельні ділянки

27 Жовтня 2016, 15:10
2867 Джерело: antikor.com.ua

Депутати Луцькради проголосували за продаж трьох земельних ділянок Олександру Ткачуку та його бізнес-партнеру Богдану Линнику.

Проекти рішень розглядали на пленарному засіданні сесії міськради у четвер, 27 жовтня.

Перед початком голосування депутат Євген Ткачук зазначив, що оскільки у питаннях 32, 33, 34, 35, 36 та 37 можлива наявність конфлікту інтересів, то відповідно до закону про запобігання корупції він від голосування утримається.

Зазначенні питання стосувалися трьох земельних ділянок – на проспекті Президента Грушевського, 22В, бульварі Дружби Народів, 2Г, та вулиці Дубнівській, 36В. Ці ділянки орендували та вели на них господарську діяльність син депутата Луцькради Олександр Ткачук та його товариш і бізнес-партнер Богдан Линник.


Депутат Луцькради Микола Федік запропонував зняти питання з розгляду сесії, оскільки вважає, що міська рада мала б влаштувати аукціон на продаж землі, а не продавати її орендарю.

«Пропоную зняти питання, бо це дерибан землі і схема, як подешевше отримати землю. Дається дозвіл та тимчасову споруду, а далі орендар купує за її безцінь. У нас є такий інструментарій як аукціон», – зазначив депутат.

Крім того, він розповів, що ділянки знаходяться неподалік від проїжджої частини вулиць, тож в разі їх реконструкції міській раді доведеться викупити землю назад.

Натомість заступник начальника управління земельних ресурсів Тетяна Лихограй запевняє – ніяких порушень немає. Ситуація чітко прописана у земельному кодексі, оскільки продається земля не під тимчасовими, а під капітальними спорудами. Мовляв, міський бюджет поповнювати також треба, а ціна за землю виставлена досить висока.

Решта депутатів більш прихильно поставилася до продажу землі. Відтак Ігор Поліщук зазначив, що фракція «Свобода» проти продажу через власні інтереси.

«Я сам стараюся максимально називати речі своїми іменами. Ми знаємо, чим спровокована позиція «Свободи», давайте не дурити самих себе», – зазначив депутат.

Підтримав його і Микита Рабан. Він додав, що земля під об’єктами нерухомості на аукціон не виставляється, тож єдиний варіант – продаж орендарю.

Проте Богдан Вавринюк стверджує – початково земельні ділянки надали саме для розміщення тимчасових споруд. Він впевнений, що згодом ніякого бюджету не вистачить, аби викупити землю назад.

Попри це більшість депутатів проголосували за продаж земельних ділянок. Відтак Олександр Ткачук отримав ділянку на бульварі Дружби Народів, 2г, площею 0,0066 га за 19 тисяч 329 гривень. Його товариш Богдан Линник – землю площею 0,0066 га на Дубнівській, 36в, за 17 тисяч 863 гривні. Ще одну ділянку площею 0,0099 га на проспекті Президента Грушевського, 22в, вони отримають у спільну часткову власність за 43 тисячі 979 гривень .

Коментарі
28 Жовтня 2016, 03:53
Навіщо аукціон якщо можна покласти в кишеню потрібним людям???? Одним словом вирокді, а не депутати
02 Грудня 2016, 13:09
Незаконно забирають землі, навіть не звертають увагу на протести людей. Самі в маєтках проживають а у простих людей подвір'я забирають. Не має слів щоб їх назвати.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром