Жителі міста рятують парк від будівництва багатоповерхівок

27 Жовтня 2016, 17:07
Фото Віктора Чухрая 2392
Фото Віктора Чухрая

Лучан закликають протестувати проти забудови зеленої зони в районі Журавлиного болота, що біля центрального входу у парк імені Лесі Українки.

Відповідне звернення зареєстрував Геннадій  Хомутінкін у Єдиній системі місцевих петицій у четвер, 27 жовтня.

Лучанину стало відомо, що цю ділянку нібито намагаються забудувати декількома багатоповерхівками:

«Всім лучанам відоме місце Журавлиного болота, яке знаходиться біля центрального входу в парк імені Лесі Українки справа. Згідно Генерального плану м. Луцьк, прийнятого в 2015 році, на цьому місці розташовується зона зелених насаджень загального користування.

Стало відомо, що цю ділянку збираються забудувати, завдяки певним махінаціям з боку чиновників Луцької міської ради, декількома багатоповерхівками, які знищать сучасний ансамбль архітектури і, можливо, центральний парк перестане існувати в тому форматі, в якому ми його бачимо сьогодні», - пише Геннадій.

Тому він просить підтримати петицію на знак протесту можливої забудови.

«І треба сказати, що центральний парк - це одне з небагатьох місць, де лучани можуть відпочити в зеленій зоні. Підтримайте цю петицію в знак протесту забудови зеленої зони м. Луцька в ділянці Журавлиного болота», - йдеться у зверненні.

Повністю ознайомитися з петицією можна ТУТ.

Станом на 27 жовтня петицію підписала 41 особа з 300 необхідних.

Свою позицію з цього приводу висловив також місцевий фотохудожник та лучанин Віктор Чухрай, який зазначив, що у цьому місці взагалі нічого не можна будувати: 

Коментарі
27 Жовтня 2016, 22:57
Журавлиний брєд!!!
27 Жовтня 2016, 23:05
А те що там ціла череда приватним сектором заліплена то нічого?! <br/>Яке до біса журавлине болото, всі оті Генадії не можуть центральний парк до пуття привести, а тут вони зелену зону відстоюють, комедіанти!!! Гарне місце для будівництва, комфортне!!! Хай будують!!!
28 Жовтня 2016, 04:51
О боже , як цей дешевий і брєдовий популізм задовбав. Яка зелена зона? Сільські хати і кущі? 100% нехай будують, головне щоб проект якісний був. А тим кому не вистачає зелені , то через дорогу занедбаного парку на фіг зна скількі гектарів, нехай його до пуття доведуть. З такими от... так і будем глухою провінцією, відлякуючи інвесторів. А на рахунок домінант то це вже брєд повний, хто на них там взагалі дивиться? Хібашо з бінокля. На набержній не дають будувати бо домінанти затуляє, тут те саме. Таке як в нас велике місто то взагалі нічьо будувати не можна.
28 Жовтня 2016, 14:35
Цей проект показує рівень деградації Містобудівельної справи у місті.<br/>При тому, що священники, замість молитися, вирішують питання землі для<br/>&quot;благодійників&quot;, пхаються в Парк продовжуючи захват земель під ніби-<br/>культові споруди. Про &quot;мікрорайон&quot; біля фонтанів - взагалі слів нема-<br/>Генплан, норми по щільності забудови, транспортні питання, стоянки....<br/>лінія забудови в 15 метрів від фонтану! Лави знесемо? Адже прибудинкову<br/>територію треба відділити! Огорожею? Я не знаю що курить біідзілл&quot;я,<br/>але як містобудівельник -(виявляється у минулому) - він не може не<br/>розуміти що робить. Це провокація. Це знищення майбутнього міста . Гроші перемогли здоровий глузд.<br/>Слідуюча серія- багатоповерхівки з ресторанами на центральній алеї Парку<br/>і храмовий комплекс з &quot;сонячними лавами &quot; замість зоопарку. Заслужений<br/>автор геніальної реконструкції &quot;Променя&quot; , агент закарпаття у Луцьку Вам<br/>намалює. Без сумніву і жалю. За великі Гроші.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024