Міськрада вкотре заблокувала створення Центру патріотичного виховання

27 Жовтня 2016, 12:47
1538 Джерело: uamodna.com

Депутати Луцькради не підтримали проект рішення про створення центру національно-патріотичного виховання молоді.

Голосування відбулося на пленарному засіданні сесії міськради у четвер, 27 жовтня.

Нагадаємо, що представники «Народного контролю» вважають, що патріотичне виховання дітей Луцька має координувати окремий комунальний заклад.

Ініціатор проекту Павло Данильчук розповів, що заклад візьме на себе координацію патріотичного виховання молоді.

«Ми говоримо про координаційний центр, про методичну роботу. Зараз все відбувається хаотично – є речі, які проводять школи, громадські організації, міністерство оборони. Але між ними немає співпраці», – зазначив депутат.

Його підтримали депутати Борис Смаль та Ігор Поліщук. Вони вважають, що створення центру не нашкодить, крім того, він зможе конкурувати з управлінням освіти та стимулюватиме освітян до якіснішої роботи.

«Я обережно ставився до питань освіти. Я буду підтримувати проект і поясню чому. Чому ми думаємо, що його створення – це критика освіти? Освіти ніхто не критикував, зараз вона працює без конкуренції. Центр – це нова віха для Луцька. Якщо його не створити, то можемо і не виховати патріотів, яких би хотіли», – зазначив Борис Смаль.

Категорично проти виступила депутат Алла Надточій. Вона вважає, що комунальний заклад користі не принесе, натомість забере гроші з бюджету міста.

Попри значну підтримку, депутатських голосів для ухвалення рішення все ж не вистачило.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39