Івана Кожедуба: сараям дадуть «останній шанс»

27 Жовтня 2016, 11:15
2002 Джерело: vip.volyn.ua

Міська рада не скасувала рішення виконкому про знесення господарських споруд на вулиці Кожедуба, проте муніципали запевнили, що з демонтажем зачекають до березня.

Про це йшлося на пленарному засіданні сесії міськради у четвер, 27 жовтня.

Нагадаємо, що жителі трьох будинків на вулиці Івана Кожедуба стверджують, що муніципальна поліція хоче знести господарські споруди, незважаючи на те, що вони прописані в ордерах на житло.

Відтак депутат Ігор Поліщук підготував проект про скасування рішення виконкому. Він зазначає, що оскільки на споруди є ордери, то їх не можна вважати самовільною забудовою, а, відповідно, і зносити. Депутат запропонував відмінити рішення та дати мешканцям можливість знайти втрачені документи і тільки після цього повторно винести питання на виконком.

«Я вважаю, що якщо є ордер, то вони не є самовільно встановленими. Хай департамент розбереться: в кого є документи і хто зберігає паливо – по можливості залишити, інші – знести. Я позитивно оцінюю роботу муніципальної поліції, проте іноді починається фанатизм. Треба детально розбиратися та вивчати документи. Пропоную всі рішення скасувати, зобов’язати людей знайти ордери та подати на повторне рішення на виконком», – наголосив Ігор Поліщук.

Проте начальник муніципальної поліції Юлія Сиротинська зазначила, що мешканцям надали час до 1 березня для виготовлення документів та впорядкування території. Якщо ж на розробку необхідних документів часу не вистачить, то у департаменті готові продовжити термін.

«У нас є відповіді з земельного управління та управління архітектури про незаконність їх розміщення. До 1 березня ці об’єкти чіпати не будуть. Якщо на виготовлення паперів потрібно буде більше часу, то ми той час надамо», – запевнила Юлія Сиротинська.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром