Луцькі нацгвардійці відзначили ювілей

31 Травня 2019, 17:09
2962

У Луцьку відзначили 25-річницю із дня створення військової частини 1141 Національної гвардії України.

Урочисті заходи організували у п'ятницю, 31 травня, у Палаці культури міста. На день народження частини запросили військовослужбовців, волонтерів, очільників області та духовенство.

Розпочали захід з виконання Державного Гімну України.

«3 червня військовій частині 1141 виповняється 25 років. Це «кругла дата», і з цієї нагоди сьогодні у нас відбувається концерт. З’їхались фактично всі командири частин, які її побудували. Зародження відбулось у 1994-му році, тоді частина дислокувалась в Уляниках, що на Волині. Пізніше її перевели до Луцька. Основне завдання нацгвардійців – це охорона громадського порядку, залучення до охорони масових заходів, які відбуваються у Києві. Для прикладу – Євробачення охороняли. Цього року з’явився взвод з охорони дипломатичних установ. Також конвоювання та перевезення засуджених до суду.  З 2014-го року наші військовослужбовці мали більше десяти ротацій у зону АТО. Втрат наша чатина не мала, є лише чотири поранених бійців. З вересня минулого року прийняли закон про гендерну рівність, тому почали залучати до служби більше жінок. Якщо раніше вони могли бути у фінансовій службі чи зв’язківцями, то зараз вони більше залучаються під час служби. Є дівчата і в стрілецьких ротах, і в патрульних», – розповіла солдат військової частини 1141 Юлія Ковпак.

Військовий капелан Михайло Бучак помолився за військовослужбовців.

«Сьогодні нам дуже приємно тут стояти. Найперше приємно, тому що ми знаємо, що таке захист Вітчизни.  Ми бачили ваш подвиг на Сході та самопожертву. Ми знаємо, що ви вкладали свою душу в те, щоб була Україна та жила. Сьогодні я хотів би помолитись за тих ваших побратимів, які зараз на Сході, за тих, хто сьогодні ризикує життям. Також за тих, хто повернувся додому, та шукає своє місце у житті», – зазначив капелан.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко також подякував волинським нацгвардійцям за службу.

«Славетна частина, яка має велику біографію. Вінцем усьому є бойові успіхи. Гордість переповнює наші серця за те, що було зроблено в перші години війни, коли це були єдині військові формування. Злагоджені, які могли стати в стрій та захистити країну разом із іншими формуваннями. Я вам щиро вдячний за ваше терпіння, за вашу мужність, щирість та підтримку. Воїн є воїн. Він іде, не думаючи про те, що може бути попереду, бо в нього є завдання. Я не знаю випадків, щоб Національна гвардія переходила від одного стягу до іншого, і щоб десь  хтось про них сказав критичне слово», – заявив очільник області.



1












 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром