Луцьк закликає парламент монетизувати пільги на транспортне перевезення

26 Жовтня 2016, 17:47
1905 Джерело: nv.ua

При прийняті бюджету України на 2017 рік Верховна Рада не передбачила субвенцію на пільгове перевезення громадян.

Про це на пленарному засіданні сесії міськради розповів депутат Андрій Козюра.

Він повідомив, що у вересні уряд прийняв пакет проектів про держбюджет на наступний рік, проте не передбачив субвенції на пільгове перевезення окремих категорій громадян. Це, за словами депутата, позбавить пенсіонерів, дітей війни, учасників війни, ветеранів праці та інші категорії населення державних гарантій на безоплатний проїзд.

У Мінфіні хочуть перекласти фінансування перевезення пільговиків на місцеві бюджети. Крім того, на місця хочуть передати фінансування соціальних пільг пенсіонерам за професійною ознакою (міліціонери, шахтарі, чорнобильці).

Відтак депутати звертаються до керівників депутатських фракцій і груп Верховної Ради України та міських рад міст обласного значення. Вони просять передбачити в бюджеті на 2017 рік видатки на забезпечення безоплатного перевезення пасажирів пільгових категорій населення. Крім того, обранці пропонують розробити, затвердити і запровадити процедуру перетворення соціальних зобов’язань держави на реальну адресну допомогу пільговикам у найкоротші терміни.

Депутати підтримали звернення більшістю голосів.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром