Луцькрада проти призначення Мазура генконсулом

26 Жовтня 2016, 17:16
1975

Луцька міська рада звернулася до Міністра закордонних справ України, аби не допустити призначення Веслава Мазура генеральним консулом Республіки Польща у Луцьку.

Голосування за відповідне звернення відбулося на пленарному засіданні сесії міськради у середу, 26 жовтня.

Депутат Павло Данильчук зазначив, що польські депутати розглянули кандидатуру Веслава Мазура як генконсула Польщі у Луцьку.

Нагадаємо, що Веслав Мазур назвав волинсько-польську трагедію геноцидом поляків, а Степана Бандеру бандитом. Данильчук переконаний, що дипломат не мав жодного права робити подібні заяви.

«Яка буде співпраця, якщо людина прийде з шовіністичними поглядами щодо українців. Ми маємо давати відсіч таким проявам і має бути сильна позиція», – зазначив депутат.

Ігор Поліщук зауважив, що слова імовірного консула сприймаються досить неоднозначно, а його позиція не призведе до ефективної співпраці між Україною та Польщею.

Читайте також: «Польща нам засунула ножа у спину», – депутат Луцькради про рішення Сейму

Підтримав звернення і депутат Микола Федік. На його переконання, Мазур дозволив подібні виловлювання через те, що Україна не дала гідної відповіді на постанову Польського Сейму.

Нагадаємо, що депутати Луцької міської ради двічі не підтримали проект рішення про засудження рішення Польського Сейму щодо визнання подій на Волині геноцидом.

«Ці слова можливого польського консула є наслідком того, що ми не дали відповіді на рішення польського сенату на руйнування наших пам’ятників, на фільм «Волинь». Є наслідком того, що була беззуба відповідь Верховної Ради. Не може бути дипломатом людина, яка каже, що українці не знають своєї історії та обзиває нас бандитами. Польща має припинити війну з мертвими українськими героями», – зауважив Микола Федік.

Читайте також: Депутати вимагають не призначати Генеральним консулом Польщі у Луцьку Верслава Мазура

Коментарі
27 Жовтня 2016, 00:02
у луцькради забули спитати.
27 Жовтня 2016, 01:02
Меншовартість не зникне при призначенні Веслава Мазура консулом. Може депутатам проаналізувати, чому така велика черга на виїзд до Польщі та звернутися не до МЗС а до інших міністерств?
27 Жовтня 2016, 11:38
Пільсуцько треба визнати КАТОМ українського народу і ОКУПАНТОМ українських земель, АК клоунами, а потім і далі дружити з братнім народом як вони це роблять, аналізувати чому такі черги, слухати джаз, запрошувати на навчання ....
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром