Лісівники розповіли, як доглядати за саджанцями

30 Травня 2019, 14:52
за саджанцями потрібен догляд 3208
за саджанцями потрібен догляд

Усе, що посіяно чи посаджено у землю, вимагає дбайливого ставлення. Так і в лісі. Посадили – треба доглянути. Над цим зараз особливо активно працюють лісівники.

Провести догляди за лісовими культурами – на ділянках, де цієї весни висадили молоденькі сіянці, – треба не лише якісно, а й вчасно, – переконують у ВОУЛМГ.

За науковим визначенням, догляд за лісовими культурами – це сукупність агротехнічних заходів, які застосовуються для поліпшення умов приживлюваності та зростання деревних порід у лісових культурах.

На практиці – це звичне нам розпушування ґрунту, прополювання бур’янів плюс комплекс заходів для боротьби зі шкідниками та хворобами рослин.

Догляди бувають механізовані та ручні.

Механізовані догляди проводяться тракторами МТЗ-92 в агрегаті з культиваторами  КЛД-1,8 або КЛБ-1,7 в основному на ділянках з лісовими культурами у перші три роки.

Механізовано проводяться також догляди мотокущорізами – в процесі зрізається  трав’яниста та чагарникова рослинність у міжряддях, створюються  оптимальні умови для росту лісових культур на ділянках.

Догляди на ділянках лісових культур проводяться до переведення їх в покриту лісом площу. А відбувається це аж через 5 років. Так догляд за лісовими культурами переходить у новий етап – догляду за молодим лісом. Але це вже окрема сторінка лісогосподарських робіт.

Читайте також: Палити, смітити, трощити: луцьким школярам розповіли, що не варто робити в лісі




Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром